Deze pinguïn zwemt elk jaar 8.000 kilometer om de man te zien die zijn leven redde

4 jaar geleden vond de 71-jarige visser Joao Pereira de Souza uit Brazilië een Magelhaenpinguïn. De veren van de Zuid-Amerikaanse vogel zitten volledig onder de olie en is op sterven na dood. De visser komt te hulp, knapt de pinguïn op en noemt hem Dindim. “Hij bleef 11 maanden … en dan zwom hij weg” vertelt de man.

Afbeelding: YouTube

Maar tot zijn grote verbazing keerde hij het volgende jaar terug waarvoor hij 8.000 kilometer moest zwemmen! En jaar na jaar komt hij opnieuw terug. Wellicht beschouwt de pinguïn zijn redder als een soortgenoot en een deel van zijn familie. “Niemand mag hem aanraken, hij bijt alle anderen van zich weg” vertelt Joao. “Hij zit op mijn schoot, laat zich voederen, wassen en aaien.”

Afbeelding: YouTube

Ik houd van hem als mijn eigen kind en ik geloof dat hij ook van mij houdt” zegt de pinguïnpleegvader. “Als hij mij ziet, kwispelt hij als een hond met zijn staart en toetert van vreugde.”

Afbeelding: YouTube

De oude man en de pinguïn – als dit geen ongewone, maar prachtige vriendschap is! DEEL dit bericht iedereen die je kent!

Bron: YouTube / Wall Street Journal

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.