Pasgeboren katje is waarschijnlijk niet in orde. Dan beseft de arts dat het bij haar rechteroor vandaan komt

Het spijt ons. Als je toevallig aan het eten bent, wacht je best even om deze video te bekijken. Want de parasiet die het vlees in het oor van deze arme kat opvreet, is gewoon te walgelijk om tijdens het eten te bekijken. Dr. Karri van de Vet Ranch was de dierenarts die deze vreselijke ontdekking deed. Toen ze deze nest katjes vorige week redde, had ze zich wel aan enkele gezondheidsproblemen verwacht, maar op deze parasiet was ze niet meteen voorbereid.

kat

Toen Dr. Karri het witte katje oppakte, zag ze iets in haar oor ademen. Inderdaad. Deze parasiet ademende. En het werd in de onderstaande video allemaal op camera vastgelegd.

Dit type van parasiet is gekend als Cuterebra. En laat je niet voor de gek houden. Er is werkelijk niets “schattig” aan. Deze parasiet komt van de horzel. Deze insecten leggen hun eitjes in een levende gastheer. Als de eitjes uitkomen, beginnen de larven zich te voeden met het vlees om te overleven.

Dit was beslist iets wat meteen aangepakt moest worden en daardoor kent dit verhaal een happy end. Het kleine katje dat de naam Maddox kreeg overleefde en stelt het goed nu. Maar het katje zou wellicht niet meer geleefd hebben, moest het niet van het harde werk van Dr. Karri afgehangen hebben.

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.