Pas op! Dit product is in de meeste huishoudens te vinden en bezorgde haar kind VRESELIJKE uitslag…

Babydoekjes vinden we in elk huishouden dat een kleintje heeft. Ze hebben een aangename geur, maar ze zijn ook heel gemakkelijk om schoon te maken en te wassen. In plaats van een ruwe papieren zakdoek te gebruiken, verkiezen we allemaal deze goed ruikende vochtige doekjes. Blijkt dat dit niet de veiligste keuze voor je kind is …

uitslag

Een in 2014 gepubliceerde studie van de American Academy of Pediatrics toont aan dat een welbepaald merk van babydoekjes allergische reacties kan veroorzaken. Het merk in kwestie is Kimberly-Clark. De stof die deze problemen veroorzaakt is methylisothiazolinone, dat gebruikt wordt om de doekjes langer te kunnen bewaren.

Elk van de kinderen dat aan deze doekjes werd blootgesteld, reageerde gelijkaardig, inclusief zwellingen, uitslag en misvormingen aan de handen en voeten. De woordvoerder Bob Brand kwam naar buiten met een verklaring:

“Hoewel onze doekjes veilig blijven voor gebruik, erkennen we dat recente studies hebben gewezen op het gevaar van MI als bewaarmiddel. We hebben nieuwe onderzoeken uitgevoerd en vanaf deze maand beginnen we met de productie van vochtige doekjes die deze stof niet bevatten. Kimberly-Clark zal deze doekjes verspreiden op de markten van de VS, Canada en Europa en andere globale markten.”

DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.