Pandamoeder is 3 dagen aan het bevallen. Camera legt het wonderbaarlijke moment vast waarop het prachtige kleintje wordt geboren

Om de zoveel jaren staat het internet in brand omwille van de geboorte van een nieuwe panda. De bedreigde diersoort plant zich in de vrije natuur erg traag voort, maar die cyclus wordt nog vertraagd in gevangenschap.

panda

Min Min is een pand die in een natuurreservaat in China leeft. Toen de verzorgers beseften dat ze een welpje verwachtte, hielden ze haar voor haar eigen veiligheid en voor haar baby na de geboorte in een hok … en dat is maar goed ook. Toen Min Min begon te bevallen, werd meteen duidelijk dat het geen normale opgave zou worden.

In de onderstaande video zien we Min Min op het einde van haar derde dag weeën. Elke moeder weet dat dit een eeuwigheid is en dit is iets wat je niemand toewenst. Op de beelden zien we dat de panda het erg moeilijk heeft. Als panda’s er zo lang over doen om te bevallen, loopt het vaak slecht af voor de moeder en de welp, maar Min Min wilde niet opgeven.

Kijk als Min Min eindelijk van haar kleintje bevalt … of toch niet zo klein. De welp is twee keer zo groot als een normale pandawelp!

DEEL dit triomfantelijke moment met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.