Pakketbezorger waagt zijn leven om een katje te redden wat op een richel gevangen zit

Eliseu Oliveira dos Santos verdient zijn brood als pakjesbezorger in Brazilië. Maar deze week liet de vader van twee alles vallen om een andere levering te doen – namelijk een gestrand katje in veiligheid brengen.

pakjes1

Maandag had Eliseu net een pakje bezorgd in Canoas toen hij plotseling werd opgeschrikt door kreten vanuit een nabijgelegen appartementsgebouw. Hij trok op onderzoek uit. Daar zag hij een groepje mensen die wanhopig een katje dat vast zat op de richel van een derde verdieping probeerden te redden. Hij vroeg of hij kon helpen.

De groep had er al een ladder bijgehaald maar die was iets te kort. Wie ook naar boven zou klimmen zou zijn leven moeten riskeren om het katje te redden. Zonder enige aarzeling gaf Eliseu zich op als vrijwilliger!

pakjes

Iedereen die toekeek, juichte toen Eliseu het katje veilig op de begane grond bracht.

“Het was een beetje beschamend. Ik was gewoon blij dat ik de kat had gered. Ik dacht dat ik gewoon mijn dag verder kon zetten”, vertelde hij achteraf.

Niet lang nadat de video online werd geplaatst, werd de held geïdentificeerd.

pakjes2

De persoon die nog het gelukkigst van al was om de naam van Eliseu te kennen, was Flavia Azevedo Prates. Het was haar kat die hij gered had – en nu wist ze eindelijk wie ze moest bedanken!

“Ik wil deze gezegende engel danken die zijn werk liet vallen om onze geliefde Marcellin te redden, en het doet goed om te weten dat er nog mensen zijn die het goede doen in de wereld”, zei ze. “Hij kon alleen maar een engel door God gezonden zijn.”

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!


Bron: The Dodo en Facebook / Ericson Rodriguez

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.