Paardenfluisteraar redt paard van de dood en traint hem om een wereldkampioen te worden

Bear, een Exmoor pony, zag helaas niet de beste kant van de mens tijdens haar korte tijd hier op Aarde. Ze werd als pasgeboren veulentje verschillende keren verbrand. Bear leerde mensen te wantrouwen en liet zich niet aanraken.

Zijn wantrouwige aard maakte het moeilijk om hem te trainen en hij was niet geschikt voor potentiële eigenaars. Als gevolg daarvan zou hij geslacht worden.

paard1

Dawn Westcott alias de Paardenfluisteraar naar haar bestseller Wild Pony Whispering ontmoette Bear terwijl hij wachtte om geslacht te worden. Met een beetje geluk had een liefdadigheidsinstelling van zijn situatie gehoord en wilde een huis voor hem vinden. Tot dan zou hij bij Dawn gehuisvest worden.

paard2

Hoewel deze situatie tijdelijk zou zijn, vormden de twee al snel een band. Ze zegt: “Zoals iedereen willen ze niet behandeld worden met geweld en onderdrukking, maar ze hebben zoveel te bieden als je maar naar hen luistert.”

paard3

Door hun relatie en doorgedreven training werd Bear twee keer op rij International Horse Agility World Champion, en nam gedurende een jaar deel aan competities met deelnemers van 13 verschillende landen. Hij werd door de Queen zelf tot koninklijk paard gekroond en vergaarde de eerste plaats in het NPS Mountain & Moorland Silver Medal Rosette Championship.

paard4

Wat nog opmerkelijker is, is dat hij uitblonk in disciplines waarin Exmoor pony’s doorgaans niet goed scoren.

paard5

Sinds Dawn dit paard adopteerde, is ze uitgegroeid tot een activiste tegen de barbaarse marteling van het brandmerken van paarden.

paard6

Dit is een foto van Bear met zijn eigen veulen, Elbrus.

paard7

Bear is een testament voor de helende kracht van liefde, vertrouwen en affectie. In de onderstaande video zien we Bear aan het werk. Vergeet dit inspirerende bericht ook niet te DELEN met iedereen met een hart voor paarden!


Bron: Daily Mail UK en Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.