Oude hond verschijnt op de veranda en weigert weg te gaan. Het blijkt een hemelse match te zijn!

Als een hond voor ons kiest, weten we dat het een vriendschap is die eeuwig zal duren. Op een avond toen Chelsee Lopez van het werk terugkwam, ontmoette ze een aardige vreemdeling – een charmante hond op zoek naar gezelschap.

Lopez dacht aanvankelijk dat het een zwerfhond was, maar aan haar nek was te zien dat ze vroeger een halsbandje had gedragen en dus aan een familie had toebehoord.

oude-hond1

Denkende dat deze lieve hond uiteindelijk wel naar huis zou terugkeren, liet ze een beetje voedsel en water achter en ging naar binnen. Maar de hond was niet van plan om te vertrekken, want hij huilde de hele nacht.

De volgende dag kwam Lopez haar weer tegen en toen ze ’s avonds terugkwam, werd ze opnieuw door de hond opgewacht.

Het leek erop dat de hond haar nieuwe familie had gekozen!

oude-hond2

De hond werd Maggie gedoopt en volgde Lopez overal waar ze ging.

Lopez en haar echtgenoot brachten Maggie uiteindelijk naar het asiel in de hoop dat haar eigenaars daar naar haar zouden komen zoeken. Maar Lopez kreeg deze lieve hond maar niet uit haar gedachten.

“Mijn echtgenoot en ik werden verliefd op haar en we wilden gewoon weten of ze het goed stelde. Dus bezochten we haar zoveel als we konden en op dagen dat we niet naar het asiel konden gaan, belden we om te horen of er al nieuws was over haar familie”, vertelde Lopez.

oude-hond3

Toen er na een week nog niemand was komen opdagen, werd ze vrijgegeven voor adoptie. Gelukkig hoefde ze niet lang te wachten op een nieuwe familie. Nog dezelfde minuut werd ze opgewacht door Lopez!

“We stonden voor de deur van het asiel te wachten tot ze opengingen om haar meteen mee naar huis te kunnen nemen”, vertelde Lopez.

oude-hond4

Toch waren ze een beetje bevreesd over hoe hun andere hond Charlie zou reageren. Charlie was bang van alles en iedereen, behalve dan van zijn eigen ouders. Maar dat zou allemaal veranderen van zodra Maggie arriveerde.

“Toen we haar naar huis brachten, werden ze meteen verliefd”, vertelde Lopez. “Hij blaft ook niet meer als we niet thuis zijn, zo lang Maggie maar in de buurt is. Ze is echt het bindmiddel van onze familie geworden.”

oude-hond5

Charlie was niet de enige hond die al snel bevriend werd met Maggie. Enkele maanden later adopteerde het stel Moko, die ook erg bang en timide was. Het gezelschap van Maggie hielp hem echter om zich veilig en comfortabel te voelen in zijn nieuwe thuis.

oude-hond6

Maar enkele maanden later zagen Lopez en haar echtgenoot dat Maggie snel gewicht begon te verliezen.

Een uitstap naar de dierenarts leerde dat Maggie diabetes had:

“Mijn echtgenoot en ik wisten dat ze haar zicht zou verliezen. Daarom zorgden we ervoor dat ze toch nog een heleboel leuke activiteiten kon doen, zoals kamperen, zwemmen en een rondreis.”

oude-hond7

Hoewel ze grotendeels niet meer kan zien, is Maggie toch nog erg speels. Ze veranderde het leven van de mensen rondom zich, mensen én dieren!

DEEL dit hartverwarmend adoptieverhaal met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.