Oude blinde hond wordt bij een asiel achtergelaten om daar te sterven, maar ze weigerden om dat te laten gebeuren

Als jij een dakloos dier zou zien in je buurt, zou je het dan redden? Veel mensen zouden inderdaad iets willen doen in dat geval, maar anderzijds kan het ook gevaarlijk zijn als niet opgeleide dierenliefhebber. Daarom zijn we dierenwelzijnsorganisaties als Viktor Larkhill zo dankbaar. Ze gaan elke dag tot het uiterste om straathonden een tweede kans te gunnen in het leven.

Afbeelding: Life Daily

Het zijn vaak gemengde rassen die op straat leven, zoals terriërs en pitbulls. Het is niet zo gebruikelijk om een golden retriever op straat aan te treffen. In de onderstaande video maken we kennis met Samson die aan beide ogen blind is. Volgens Larkhill werd hij door zijn familie in een high-kill shelter gedumpt.

“Als niemand hem zou redden, zou hij zeker gestorven zijn. Dat konden we niet laten gebeuren”, schreef de redder op YouTube- “We redden Samson, brachten hem naar het ziekenhuis waar hij geopereerd werd aan zijn ogen, alsook aan een chronische infectie aan zijn oren. En dan, na lang wachten, vonden we een gezin voor hem en werd hij naar Duitsland overgebracht …”

Bekijk het inspirerende verhaal van Samson hieronder en DEEL deze prachtige redding om mensen aan te sporen dieren te adopteren (en niet te kopen)!

Bron: YouTube / Viktor Larkhill

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.