Orang-oetan wordt uit een piepklein kooitje gered, waarin het beest vastgeketend zat

In deze zelfgemaakte box op die banden zit een orang-oetan. De hulpverleners die toekwamen, wisten dat ze daar in zat. Van zodra ze de krat openden, keek ze niemand aan. Ze was doodsbang.

Ze hield haar hoofd naar omlaag, en ze hield een oud, vies dekentje vast alsof het haar veiligheidsdekentje was. De orang-oetan genaamd Amy was zeven jaar oud en had het leven al opgegeven.

Kijk maar. Ze zat in een doos en was vastgeketend – Wie zou het leven in dergelijke omstandigheden niet opgeven? De krat was zelfs niet hoog genoeg om rechtop te staan.

Een woordvoerder van International Animal Rescue (IAR) zei dat Amy een dode blik in haar ogen had. Een dierenarts van de organisatie genaamd Sulhi Aufa benaderde Amy heel langzaam en voorzichtig.

Dan keek Amy op en keek recht in de ogen van Sulhi. Dan stak Amy haar hand uit.

Toen Amy zich iets meer op haar gemak voelde werd de ketting verwijderd en namen ze haar uit de doos. Die ogen smeken gewoon om hulp!

Omdat ze zo lang in deze krat had gezeten, waren haar rug en benen gewoon misvormd en gebogen.

De eigenaar van Amy loog en zei dat ze daar maar een maand had gewoond. Het geval van Amy is helaas niet alleenstaand.

Vele orang-oetans hebben nergens om naartoe te gaan. Hun huizen worden vernietigd om palmolieplantages aan te leggen.

Orang-oetans moeten zo in bewoond gebied op zoek naar voedsel, waar ze gevangen worden om als huisdier gehouden te worden, of gewoon neergeschoten worden. Amy herstelt langzaam – mentaal en fysiek.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.