Op haar sterfbed fluisterde zijn tante hem een verstopplaats in. Wat hij daar aantreft levert hem 25 miljoen op [video]

Een geliefde verliezen is nooit eenvoudig. Toen de tante van Carl Sabatino overleed, was het evenmin gemakkelijk. Maar toen ze in 2015 op haar sterfbed lag, fluisterde ze in het oor van Carl dat hij na haar dood in haar oude naaimachine moest kijken. Toen de tijd gekomen was, deed Carl wat hem was opgedragen. Wat hij zag was een schilderij dat hij als kind al eens gezien had. Het was een schilderij dat vele jaren in het huis van zijn tante had gehangen. Eerst dacht hij er niet teveel over na, maar later zou blijken dat zijn tante veel meer had achtergelaten dan een simpel schilderij.

Bleek immers dat het om een zeldzame Picasso ging. De oom van Carl had het in Londen gekocht tijdens WO I voor amper 30 dollar. Volgens kunstexperts lijkt het schilderij erg veel op een Picasso die momenteel in het Cleveland Museum hangt.

“De tijdsperiode, de documenten die erbij zaten, de handtekening, het forensisch rapport – Ik ben echt overtuigd dat het om een echt werk gaat”, zei Richard Beaulieu, die gespecialiseerd is in dit soort schilderijen.

Het feit dat er een levensechte vingerafdruk van Picasso zelf op het schilderij zit, maakt het werk nog zeldzamer. Volgens Beaulieu ligt de waarde van het schilderij tussen de 25 en 35 miljoen dollar.

Goed dat Carl deed wat zijn tante hem had gevraagd, want nu hoeven hij en zijn familie zich voor de rest geen geldzorgen meer te maken.

DEEL deze bijzondere erfenis met je vrienden!

Bron en afbeelding: AWM.com en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.