Op het ogenblik dat mama uit auto stapt, duiken er 2 mannen op die haar vastgrijpen. Maar de volgende beweging van haar 10-jarige zoon doet hen rennen!

Op 13 juni 2016 lagen er in de schaduw van het huis van Tania Levenfiche in het noorden van Londen twee boeven op de loer. Zich niet bewust van hun aanwezigheid stapte ze uit haar auto en liep naar de deur. Op dat moment sloegen de boeven ongenadig toe. Ze hielden haar in een houtgreep en rukten haar diamanten oorbellen af en stalen haar horloge. De familiehond probeerde zijn familie te beschermen, maar werd met een harde schop in het gezicht afgeweerd.


Het leek erop dat de mannen de vrouw met succes zouden kunnen beroven en ongestraft vluchten. Maar ze hadden er geen rekening mee gehouden dat haar zoon net thuiskwam van school.

De jongen stond op enkele meters van de voordeur en moest toezien hoe zijn moeder beroofd werd. Daarop activeerde hij het huisalarm hetgeen de boeven afschrikte. Maar daar houdt het nog niet op want Didier bestudeerde de gezichten van de daders erg grondig, totdat ze uiteindelijk op de vlucht sloegen.

Toen de politie arriveerde waren de criminelen al weggevlucht in een BMW, maar Didier kon een erg gedetailleerde beschrijving van hun gezichten geven. Later dat jaar, in augustus, werden er twee mannen aangehouden voor gelijkaardige overvallen. Didier werd opgeroepen om te getuigen en pikte de 2 daders uit de line-up van verdachten.

Hij wees Eugene en Devlin Williams succesvol als daders aan. Ze zijn twee broers die verantwoordelijk zijn voor minstens zes gewelddadige overvallen tegen vrouwen in het Londense.

Dankzij het scherpe oog en snelle denken van Didier zitten deze boeven vandaag achter slot en grendel. Didier werd daarom zelfs Westminster Politie Held van 2016!

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit verhaal met iedereen die je kent!


Bron en afbeeldingen: Liftable

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.