Oorlogsverpleegster die chemotherapie inruilde voor wereldreis, sterft op 91-jarige leeftijd

In 2015 zat de 90-jarige Norma Bauerschmidt naar haar dokter te luisteren hoe die verschillende behandelingen voor haar kankerdiagnose opsomde. Bauerschmidt, beter gekend als Miss Norma, onderbrak hem onmiddellijk. Sterker nog, ze zei, “Dokter, ik ben 90 jaar. Ik ga op reis!”

oma1

Nu, meer dan een jaar later, is de reis van Miss Norma tot een vredig einde gekomen. Norma Bauerschmidt overleed op 91-jarige leeftijd aan de gevolgen van baarmoederkanker. Ze werd een wereldwijd icoon voor het leiden van je leven zoals je dat zelf wil toen ze een medische behandeling voor haar ziekte afsloeg.

Ze laat haar zoon Tim en schoondochter Ramie achter, die haar beiden een onvergetelijk jaar bezorgden.

oma2

In de zomer van 2015 nam Norma Bauerschmidt een beslissing die de harten van duizenden mensen beroerde. Ze had pas haar echtgenoot verloren en zelf werd ze amper twee weken later met kanker gediagnosticeerd.

De echtgenoot van Bauerschmidt was 67 jaar en verbleef in een verzorgingstehuis, net als Bauerschmidt zelf, terwijl zij enkele onderzoeken onderging omdat er bloed in haar urine was aangetroffen.

Op 7 juli overleed Leo Bauerschmidt. Twee dagen later bevestigden de dokters het vermoeden dat ze aan baarmoederkanker leed.

oma3

Norma schreef geschiedenis toen ze de dokter vertelde dat ze op reis zou gaan, veeleer dan te kiezen voor operaties, chemo en bestraling. Ze weigerde elke behandeling en besliste de tijd die haar nog restte ten volle te benutten!

Haar zoon Tim en zijn vrouw Ramie hadden er jaren terug in hun Airstream trailer al eens een nomadische levenswijze op na gehouden. Ze nodigden Bauerschmidt uit om zich bij hen aan te sluiten en vertrokken voor het avontuur van haar leven!

oma4

Bauerschmidt en haar schattige therapiehond Ringo hadden hun eigen trailersuite en Ramie richtte een Facebookpagina op om verslag uit te brengen van hun reis.

Tim en Ramie namen het voortouw en stopten overal waar de 90-jarige dame maar wilde of van gedroomd had.

Ze gingen naar de Niagara Watervallen, maar de Grand Canyon, ze bezochten Jolly Green Giant in Minnesota en verzamelden zeesterren in Tarpon Springs, Florida.

oma5

Als jonge vrouw had ze wel al gereisd toen ze verpleegster was tijdens WO II. De daaropvolgende jaren zou ze zich met haar echtgenoot settelen in Michigan om een gezin te stichten.

Om de mijlpaal van een jaar reizen te vieren, bedankten Tim en Ramie eind augustus 2016 iedereen die hen gesteund had tijdens hun reis.

oma6

“We hebben bijna 21.000 km gereden en op 75 verschillende locaties geslapen in 32 verschillende staten. Miss Norma heeft meer “eerste keren” gehad dan we konden tellen.

Grote dingen, zoals ballonvaren of paardrijden, tot kleine dingen zoals een pedicure of haar eerste keer limoentaart eten, oesters of gegrilde groene tomaten.

Ze liet haar haren doen door verschillende stylisten en doorkruiste negen tijdzones (denk ik).

De voorbije 12 maanden hebben we zoveel geleerd over leven, verzorgen, liefhebben en van het moment genieten.

Ongeacht waar we ook waren, als we haar vroegen wat haar favoriete plek was, antwoordde ze altijd “Gewoon hier!”

oma7

Na een jaar begon de gezondheid van Miss Norma te verslechteren. Ze wisten dat ze na een jaar zowat alles al gezien had.

Ze overleed op 30 september, niet in een ziekenhuis, maar in de trailer die ze gedurende een jaar lang thuis mocht noemen. Tim, Ramie en haar poedel Ringo bleven de hele tijd aan haar zijde tot ze deze wereld verliet.

Het enige wat we kunnen zeggen is, bedankt Norma om de wereld te tonen hoe “leven” er echt zou moeten uitzien!

DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!

Bron: Facebook/Driving Miss Norman

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.