Onvoorstelbaar! Moeder laat 4-jarige alleen achter met een stel hongerige pitbulls. Dan gebeurt er dit…

Een familie met zes mannelijke pitbulls was het stigma en het negatieve beeld rond deze honden beu. De moeder filmde haar vierjarige dochter om aan te tonen dat elke dog goed opgevoed en opgeleid kan worden.

pitbull1

Een pitbull is eigenlijk geen ras op zich. Het is een label dat meestal gebruikt wordt voor een brede waaier aan rassen zoals de Amerikaanse pitbull, de Bull Terriër, de Amerikaanse Staffordshire en de Staffordshire Bull Terriër. Tot midden de twintigste eeuw waren de pitbull rassen trouwens de vaakst voorkomende familiehonden. Omdat hondenkampers pitbulls begonnen te fokken voor hondengevechten, kregen ze gaandeweg een slechte reputatie. Hierdoor ontstond tegelijk ook de mythe dat het om “agressieve” honden zou gaan.

Uit verschillende studies blijkt dat pitbulls niet gevaarlijker zijn dan andere honden. Maar door deze slechte aandacht blijven ze ten onrechte een slechte reputatie hebben. Een Facebookvideo toont ons echter het tegendeel. Een moeder filmt hoe haar kleine meisje zes pitbulls in de keuken roept. De vierjarige doet elke hond zitten en geduldig wachten.

Dan begint ze eten uit te stellen, terwijl de honden nog steeds geduldig blijven zitten en geen krimp geven. Pas als ze “oké” zegt, beginnen de honden te eten. De mama die filmt, zegt: “Dat was een vierjarige die in staat was om deze honden te zeggen wat ze moesten doen. Bedankt, nog een prettige dag … en hou van je pitbull!”

DEEL deze video om de vooroordelen rond pitbulls te verbannen!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.