Ongeluk met vrachtwagen zorgt ervoor dat paarden, die voor het slachthuis bestemd waren, een tweede levenskans krijgen

Enkele gelukkige paarden belandden in de handen van een engel. Toen deze dertig paarden in een oplegger werden geladen, hadden ze geen rooskleurige toekomst voor zich. Ze werden namelijk afgevoerd naar een slachthuis. Hun lot was gezegeld en daar hadden ze niet de minste inspraak in gehad. Onderweg naar hun bestemming kreeg de vrachtwagen een vreselijk ongeluk. Verschillende paarden kwamen om het leven, maar de rest werd gered door Kelly Smith, de eigenares van Omega Horse Rescue. Toen Smith over het ongeluk hoorde, repte ze zich onmiddellijk ter plaatse om de 20 overlevende paarden te redden. Ze wist dat ze normaal op een andere vrachtwagen zouden overgeladen worden om hun weg naar het slachthuis te vervolgen. Maar dat zou Smith niet zomaar laten gebeuren.

paarden

Smith betaalde de eigenaar 13.000 dollar en bracht de paarden naar een dierenkliniek. Daar werden ze onderzocht en verrassend genoeg waren ze best in goede conditie. De meerderheid van de paarden had wel wat schrammen en bloeduitstortingen, maar verder niets erg.

Het nieuws over deze redding verspreidt zich als een lopend vuurtje over het internet en de organisatie hoopt dat er genoeg mensen opstaan om deze paarden te helpen:

“Op dit moment zijn we op zoek naar tijdelijke opvangplaatsen en pleeggezinnen om enkele paarden op te vangen. Maar we hebben wel mensen nodig die ervaring hebben met gewonde en getraumatiseerde paarden.”

DEEL deze geweldige redding met je vrienden!


Bron: CBS21 News en AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.