Ongelooflijk! Wat in dit dier schuilgaat, is mensenwerk en absoluut walgelijk!

Het lot was de kleine straatkat Frog niet goed gezind: met een verlamd pootje, dat hij achter zich aan sleepte, dwaalde de dakloze kat door de straten van de Griekse stad Komotini. Hij was niet snel genoeg om een prooi te vangen en een ding was zeker: als er niet snel iets zou gebeuren, stond Frog een zekere dood te wachten.

Maar dan maakte een vrouw een video van de gehandicapte kat en postte het filmpje op het internet. Nu kon de hele wereld zien hoe de kat tegen de dood vocht.

kat1

Nafsika Korniliou van de Griekse dierenwelzijnsorganisatie “Second Chance Animal Rescue Society”, kortweg “SCARS”, zag de video, contacteerde de vrouw en vroeg haar waar ze het katje kon vinden. Men begon geld in te zamelen, zodat Nafsika naar Komotini zou kunnen afreizen om de kater daar te zoeken.

Kort daarop vond Nafsika de kater in de straten van Komotini: het was een vreselijke aanblik. Toen hij gevoederd werd, ging hij tekeer alsof hij nog nooit iets te eten had gehad. Dan nam ze hem mee naar Ahtene. En meteen werd duidelijk: het achterpootje van het arme dier viel niet meer te redden.

Er had zich een grote wonde in zijn vlees gevreten. Aanvankelijk probeerde men het nog te redden met antibiotica. Het pootje was echter verloren. Toen het kereltje terug sterk genoeg was, amputeerde men zijn pootje. Daarbij trof men een kogel aan die zich diep in zijn bot had geboord.

Een brutale persoon moet het weerloze dier gewoon neergeschoten hebben. Ongelofelijk eigenlijk dat Frog deze marteling overleefde. Na de operatie werd hij weer sterk genoeg zodat de organisatie een nieuwe thuis voor hem kon zoeken.

Vandaag leeft Frog bij de Duitse schrijfster Laura Gambrinus. Omdat Frog zo mooi en sterk is geworden, noemt hij nu “Prins”. Wat een geweldig happy end!

DEEL deze mooie redding met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.