Ongeliefde hond, volledig bedenkt met kankertumoren, is onherkenbaar na wonderbaarlijke genezing

Het leven van een straathond is hard en tragisch. Met niemand die om hen geeft en hen verzorgt, lijden ze vaak honger en onbehandelde, medische problemen. Sommige steden hebben meer straathonden dan andere en in Mexico City leven meer dan een miljoen straathonden, die door de straten dwalen en proberen te overleven. En voor eentje van hen zag het er in 2015 niet goed uit. Deze hond was er zo slecht aan toe dat hij de aandacht trok van een voorbijganger die besloot te helpen. Zijn hele lichaam zat onder de kankergezwellen die zelfs open lagen en ontstoken waren.

kanker1

De redder bracht de hond naar Daila Gamez, een lokale dierenrechtenactivist, die hem Boby doopte. Dalia liet de hond behandelen en niemand had de transformatie die Boby zou doormaken kunnen voorzien.

kanker2

Bij de dierenarts werd bepaald dat de hond ongeveer twee jaar oud moest zijn en dat zijn gezwellen inderdaad gevaarlijk waren. Hij kreeg chemotherapie voorgeschreven maar de artsen vreesden dat zijn lichaam te fel verzwakt zou zijn.

Maar ze wisten dat ze het moesten proberen …

kanker3

Dalia deed haar uiterste best om de moed erin te houden. Boby stond voor acht rondes chemo gedurende twee maanden.

Al die tijd was het onzeker of hij wel zou overleven.

kanker4

Dalia besliste om zijn verhaal online te delen en bleef de hele tijd aan zijn zijde. Dat gezelschap was wellicht een medicijn op zich.

En na die chemo kregen we een heel andere hond te zien …

kanker5

Zijn tumoren verdwenen en zijn vacht begon terug te groeien en te glanzen. Uiteindelijk zat hij zelfs helemaal terug op gewicht.

kanker6

Op deze foto is hij zelfs compleet onherkenbaar!

kanker7

Hij had zijn energie terug en kon spelen, springen en lopen, met zoals elke andere gezonde hond. En nadat zijn transformatie bekend raakte, werd hij zowat een plaatselijke beroemdheid met buren die letterlijk stonden aan te schuiven om hem te kunnen zien!

En zijn beroemdheid werd een zegen, want op die manier kon Gamez een nieuwe, liefdevolle thuis voor hem vinden.

Het verhaal van Boby bewijst dat we altijd de hoop moeten bewaren!

DEEL deze fenomenale transformatie met je vrienden!


Bron: Facebook / Sharrons Dennis

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.