Deze onderzoeker verstopte camera’s in de buurt van de kernreactor van Tsjernobyl. Toen hij de beelden zag, contacteerde hij onmiddellijk de regering.

Sergey Gaschchak is een erkende specialist op het gebied van de radio-ecologie. En door zijn jarenlange onderzoek in de buurt van Tsjernobyl is hij een wereldberoemde expert geworden op het gebied van fauna en flora in de regio.

Om te onderzoeken wat er zich in dit door mensen verlaten gebied ontwikkelde in de natuur installeerde Sergey verschillende verborgen camera’s. De resultaten verbluften hem zo zeer dat hij niet alleen zijn collega’s, maar ook de Oekraïense regering inlichtte, en later ook de hele wereld.

Toen de mens het gebied 31 jaar geleden naar aanleiding van de kernramp verliet, begon de natuur de streek langzaam terug te heroveren.

De verboden zone is momenteel omgetoverd tot een natuurgebied dat tal van dieren huisvest. Onder hen zelfs enkele zeldzame en bedreigde diersoorten.

Sergey ontdekte zelfs een zwarte ooievaar, die in de rest van het land nog zelden wordt aangetroffen. Naast de ooievaar zag hij ook gevlekte adelaars die van de rust in de streek genoten.

Maar met deze bewoners hadden milieuactivisten nog het minst rekening gehouden: voor het eerst sinds 100 jaar werden er terug zwarte beren in het gebied gespot!

Zelfs de met uitsterven bedreigde Przewalski paarden hebben hun intrek genomen in het spergebied rond de reactor.

Sergey en zijn team volgen de ontwikkelingen in de streek op de voet. Helaas zijn er al gevallen gemeld van mensen die de zone betreden om er te jagen of industrieel afval te dumpen.

Milieuactivisten proberen de regering ondertussen te overtuigen om het gebied om te vormen tot een beschermd nationaal natuurreservaat.

De mens heeft al genoeg schade aangericht in het getroffen gebied. Het zou zonde zijn om de mens nog meer fauna en flora te laten vernietigen. We kunnen alleen maar hopen dat de regering van Oekraïne de juiste beslissing neemt!

DEEL dit bericht om dit verhaal onder de aandacht te brengen!

Bron en afbeeldingen: YouTube en Telegraf

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.