Ondervoed en hopeloos in de val. Gevangen beren smeken dierentuinbezoekers om eten

Hoe je ook over dierentuinen denkt, iedereen zal het er wel over eens zijn dat dieren die in gevangenschap worden gehouden minstens genoeg bewegingsvrijheid moeten hebben en zeker genoeg eten moeten krijgen. Maar een schokkende video uit een dierentuin in de stad Bandung in Indonesië toont aan dat sommige mensen gewoon niet voor dieren zouden mogen zorgen.

Afbeelding: YouTube

De dieren in de dierentuin van Bandung zijn echter zo uitgemergeld en verwaarloosd dat ze de bezoekers wanhopig om eten smeken.

“Scorpion” een groep die strijdt tegen de handel in wilde dieren maakte de beelden publiekelijk om deze wantoestanden aan te klagen. De woordvoerder van de organisatie schreef: “Toen mijn team vorige week de dierentuin bezocht, was er geen gras of boom te bespeuren in het verblijf. We hebben zelfs beren gezien die hun eigen uitwerpselen aten.”

De dierenbeschermers eisen dat de dierentuin onmiddellijk gesloten zou worden. Hopelijk draagt het DELEN van deze video ertoe bij dat deze arme beren gered worden en dat de dierentuin inderdaad gesloten wordt!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.