‘Onbehaarde’ katjes, die online werden verkocht, waren niet wat ze leken te zijn

Als dieren worden behandeld als hebbedingetjes, commerciële items die voor winst worden verkocht, gaat dat vaak ten koste van hun welzijn.

kat1

Twee vrouwen uit Canada brachten onlangs een oplichting aan het licht over iets wat een toenemend fenomeen lijkt te zijn en waarbij de dieren de echte slachtoffers zijn. Onafhankelijk van elkaar kochten Shayla Bastarache en Shaniya Yung, beiden uit Alberta. Katjes die online werden aangeboden als sfinxen, een haarloze kat waar door fokkers woekerprijzen voor gevraagd worden.

Pas later ontdekten de vrouwen dat katjes alleen maar haarloos waren als gevolg van misbruik.

kat2

Bastarache kocht twee katjes van een vrouw op de website Kijiji. De verkoop ging door op een parkeerterrein en ze betaalde de helft van wat er normaal voor dergelijke katjes gangbaar is. Twee weken later begon hun haar echter terug te groeien.

Yung kocht haar kat eveneens online, maar ook hier werd snel duidelijk dat ze opgelicht was geworden.

Bastarache zegt: “Bij de dierenarts kwamen snijwondjes aan het licht die veroorzaakt werden door een scheerapparaat.”

kat3

Bastarache en Yung zullen hun katjes houden, maar hopen dat ze andere mensen kunnen behoeden voor deze vorm van oplichting.

De dierenbescherming van Alberta is alvast een onderzoek gestart: “Sfinxkatten worden doorgaans verkocht voor meer dan 1.000 dollar. Omdat er blijkbaar nog genoeg mensen zijn die gewoon op een parking dieren aankopen, weten de oplichters dat ze gemakkelijk kunnen wegkomen met hun bedrog.”

kat4

Als je echt zeker wil zijn dat je geld niet in handen van een crimineel terechtkomt, bestaat er een eenvoudige oplossing: ga naar een asiel en adopteer een dier!

DEEL deze waarschuwing en oproep met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.