Omdat hij zijn hond niet naar Schotland mocht meenemen, liet hij haar in China achter. Die fout zal hij nooit meer maken.

De Australische duurloper Dion Leonard doet al jaren aan marathons mee die hem naar de meest ongewone plekken op aarde leiden. Maar als Dion op een dag naar China vertrekt om er deel te nemen aan een zesdaagse loopwedstrijd weet hij niet dat zijn leven voorgoed zou veranderen.

gobi1

Want in de grootste woestijn van Azië, de Gobi, ontmoette hij haar: een straathond die hij de toepasselijke naam Gobi gaf. De kleine hond leefde in de buurt van het vertrekpunt en wilde simpelweg niet van zijn zijde wijken. Gobi besloot om Dion te volgen.

gobi2

De twee legden samen ongeveer 250 km af.

gobi3

Gobi en Dion kregen een medaille voor hun prestatie, maar Dion wist dat hij Gobi niet zomaar in China zou kunnen achterlaten.

gobi4

Maar om een hond vanuit China naar Schotland te brengen waar de Australiër woont, moeten een aantal legale hindernissen genomen worden. De benodigde documenten laten immers enige tijd op zich wachten, dus bleef Gobi ondertussen bij een vriend in China achter. Dion vloog alleen naar Schotland met het idee om Gobi zo snel mogelijk terug op te halen. Maar als hij thuis kwam, wachtte hem vreselijk nieuws: Gobi was weggelopen!

gobi5

Dion reisde terug naar China om zijn vriendin op te sporen. Overal waar hij kwam, deelde hij flyers uit en hing posters op.

gobi6

En het wonder geschiedde: Dion stootte op zijn trouwe vriendin en de twee waren eindelijk terug herenigd.

gobi7

Uit angst om de hond opnieuw te verliezen, besloot Dion om in China te blijven tot alle papieren geregeld zouden zijn.

gobi8

Rond Kerstmis zullen alle documenten in orde zijn, zodat ze eindelijk samen naar Schotland kunnen vliegen!

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden op Facebook!

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.