Omdat deze hond zich zo goed gedroeg, werd zijn neus afgesneden. Maar toen ze hem op straat vonden, gebeurde er een wonder

De hond Anubis uit Cairo in Egypte bewaakte dag en nacht de eigendom van zijn eigenaars. EN ook al werd hij slecht behandeld, toch nam de viervoeter zijn opdracht altijd heel ernstig.

hond1

Maar als zijn geblaf een harteloze dierenbeul op de zenuwen werkt, snijden ze zijn neus eraf. En zijn baas zet hem daarop gewoon op straat, waar hij zwaargewond ronddwaalt en zich uit angst onder auto’s en vuilnisbakken verschuilt. Zoals zovele dieren lijdt hij eenzaam, zonder enige hoop op een beter leven.

hond2

Zijn verminkte neus maakt zijn leven nog zwaarder, want hij kan geen voedsel ruiken en heeft problemen om te ademen.

hond3

Maar Anubis’ zachte karakter, zijn trouwe ogen en niet in het minst zijn ernstige verwonding trekken de aandacht van de “Animal Protection Foundation”, een Egyptische organisatie die al duizenden mishandelde en gewonde dieren in het land redde.

hond4

Maar Anubis’ verwondingen maken het de redders niet eenvoudig om hem te verzorgen. Hij heeft nood aan speciale zorgen en een familie die hem veel liefde geeft. Maar de Egyptenaren weigeren om de hond te laten inslapen en zoeken naar een oplossing.

hond5

Maar deze oplossing bevindt zich op meer dan 11.000 kilometer van Caïro: SNARR, een groep dierenrechtenactivisten die gespecialiseerd is in de opvang van gehandicapte, gewonde en problematische honden. Als ze Anubis zien, weten ze onmiddellijk: “Hem moeten we redden!

hond6

SNARR en de “Animal Protection Foundation” beslissen om vier dieren, die in zeer slechte toestand zijn, over te vliegen naar de Verenigde Staten. Anubis is één van hen. In de Verenigde Staten aangekomen, moet Anubis nog eens 2.000 km rijden en wordt hij door een half legertje vrijwilligers met een andere auto vervoerd, om uiteindelijk bij zijn pleeggezin aan te komen.

hond7

En voor het eerst in zijn leven weet Anubis wat het is om onvoorwaardelijk bemind te worden – en heeft hij eindelijk een volle maag. Elk van de vrijwilligers is meteen onder de indruk van zijn liefdevolle en gevoelige aard. Ondanks de nachtmerrie die hem werd aangedaan, heeft Anubis zijn lieve natuur niet verloren.

hond8

Na een lange rit komt hij eindelijk aan bij zijn redders in El Paso, Texas, waar hij bij een pleeggezin werd ondergebracht, die hem bijzonder goed verwennen tot zijn verwondingen definitief genezen zijn. De familie houdt zoveel van hem dat ze er zelfs over nadenken hem definitief te adopteren.

hond9

“We zijn helemaal in de wolken met hem”, zegt Lauren Connelly, die zich om Anubis ontfermt en met liefde, voedsel, en alles wat een hondenhart maar kan wensen, overlaadt. En Anubis, die in zijn persoonlijke paradijs is aangekomen, heeft nog iets anders gevonden: een echte vriend, want hij kan het meteen uitstekend vinden met zijn pleegzuster, een zachtaardige, witte hond die blind is.

hond10

De hond die niemand wilde en die verschrikkelijk leed moest doorstaan, heeft eindelijk zijn happy end gevonden. We wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe leven en bij zijn nieuwe familie.

Als ook jij onder de indruk bent van het verhaal van Anubis, DEEL dit bericht dan met je vrienden op Facebook!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.