Omdat de gemeente weigert om de hond te helpen, springen de buren dan maar zelf over het hek.

De hond die je zult ontmoeten, had vroeger geen naam. En eigenlijk ook niet echt een familie. Wie hem ook bezat, hield hem altijd vastgeketend langs het huis en zijn mond gemuilkorfd met een stuk plakband. Hij sliep op het harde en koude beton, genegeerd door de wereld. Na verloop van tijd merkten de buren dit hartverscheurend zicht op. Dag na dag zat hij daar – alleen, verwaarloosd en hulpeloos. De buren raakten meer en meer bezorgd en gefrustreerd, maar zelfs hun boze telefoontjes aan de politie haalden niets uit. De hond bleef buiten. Uiteindelijk hadden de buren er genoeg van. Toen er niemand thuis was, sprongen ze over het hek en redden deze arme, naamloze hond. Van die dag af zou zijn leven voorgoed veranderen …

hek1

Daar zat hij dan, vastgeketend en alleen. Elke dag weer …

hek2

Op het harde beton.

hek3

Hij blafte wel eens om de aandacht te trekken, maar tevergeefs. In plaats daarvan leerde hij om mensen te wantrouwen.

hek4

Terwijl de buren dit begonnen op te merken en boze telefoontjes pleegden, werd de hond ouder. Op een dag hadden de buren er eindelijk genoeg van. Ze gingen de hond zelf bevrijden.

Hij was gered! Eindelijk! Hij kreeg niet alleen de naam Alfie, maar ook een liefdevolle familie die voortaan voor hem zou zorgen. Dit is papa.

hek5

hek6

De lege beton werd vervangen door wijde open ruimtes.

hek7

Geen ketting en geen muilkorf meer.

hek8

En speelgoed! Heel veel speeltjes!

hek9

Hij kreeg zelfs een tweelingbroertje, een pup die er net zo als Alfie uitzag. Eindelijk heerlijk genieten van de buitenlucht in het zonnetje. Zelfs picknicks met de familie stonden op het programma … Spannende avonturen, zwemmen en spelen … … en natuurlijk liefde en vrijheid. Eindelijk gelukkig!

We zijn zo blij dat Alfie toch nog de liefde kreeg die hij verdient!

DEEL deze wondermooie redding met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.