Olifantenweeskind wordt getroost middels knuffels van een geredde struisvogel

Onwaarschijnlijke duo’s tussen dieren zijn zo geweldig omdat ze ons tonen dat er in de dierenwereld geen strikte scheiding bestaat tussen de verschillende soorten en rassen. Maar net toen we dachten dat we op dit gebied alles al gezien hadden – presenteren we je nu een vriendschap tussen een olifant en een struisvogel!

Pea de struisvogel en zijn broertje werden gered toen de redders net voor een baby olifantje zorgden. Ze werden al snel een onderdeel van de familie, hoewel ze in niets meer van elkaar kunnen verschillen.

Jotto de olifant en Pea werden de beste vrienden!

struisvogel1

De arme Jotto werd van zijn kudde gescheiden toen hij in een put was gevallen. Gelukkig werd hij gered door het David Sheldrick Wildlife Trust die hem naar een opvangcentrum genaamd Nairobi Nursery brachten. Daar zou hij een heel bijzondere, gevederde vriend ontmoeten …

struisvogel2

Die vriend was Pea de struisvogel, die in 2014 samen met zijn broer Pod gered werd. Ze werden naar het opvangcentrum gebracht, waar ze opgroeiden tot sterke en prachtige struisvogels.

struisvogel3

Pod werd terug in de natuur vrijgelaten, terwijl Pea achterbleef. Daar verwelkomde hij telkens de nieuwe olifanten die werden binnengebracht.

struisvogel4

Ze is echter niet de enige niet-olifant daar. Er loopt ook een geadopteerde giraf genaamd Kiko rond.

struisvogel5

“We overdrijven niet als we zeggen dat Pea denkt dat ze gewoon bij de kudde olifanten hoort en de kleine Jotto is maar al te blij als hij met zijn gevederde vriend kan knuffelen”, schreef de organisatie op Facebook.

struisvogel6

De organisatie blijft zich inzetten voor de adoptie van verweesde dieren. We kijken er naar uit om nog meer onwaarschijnlijke vriendschappen te zien openbloeien!

DEEL dit geweldige duo met je vrienden op Facebook!

Bron: The David Sheldrick Wildlife Trust en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.