Olifanten in sweaters zijn super schattig… totdat je beseft waarom ze die aan hebben

In het noorden van India zakken de wintertemperaturen tot recordlaagtes, met alle problemen van dien voor gewassen, treinen en een ex-circusartiest genaamd Suzy. Suzy heeft geen tanden, is blind en een van de 23 voorheen mishandelde olifanten die in het Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Center in Mathura, India, verblijven.

“Onze geredde olifanten werden allemaal uit weerzinwekkende omstandigheden gered”, zegt Greeta Seshamani, de directrice en mede-oprichtster van het centrum. “We streven ernaar om ze een veilige habitat te verschaffen waar ze als normale olifanten kunnen leven.”

Afbeelding: Upworthy

Wildlife SOS weet hoe ze moeten afrekenen met de schade van stroperij en gevangenschap. Maar de vrieskou? Dat is iets nieuw.

Ondanks hun dikke huid zijn olifanten erg vatbaar voor de gevolgen van het koude weer. Het is niet meteen iets wat ze in hun natuurlijke habitat ervaren, maar de gevolgen van de klimaatverandering veranderen ook het klimaat van de plaatsen die vele dieren hun thuis noemen.

Afbeelding: Upworthy

Het koude weer kan artritis in de hand werken en leiden tot tal van andere gezondheidsproblemen. “Het is belangrijk om de olifanten te beschermen tegen deze barre koude, zeker omdat ze doorgaans zwak zijn omwille van hetgeen ze in het verleden hebben meegemaakt”, zegt Greeta nog.

 

Afbeelding: Upworthy

Mensen hebben ook moeite met de koude. Daarom dragen we jassen. Dus dacht het team: Waarom doen we niet hetzelfde voor olifanten?

Dankzij enkele handige vrouwen uit het nabijgelegen dorp en een toegewijde breister van het personeel hebben Suzy en de andere olifanten nu elk een truitje om hem tijdens de koude winter warm te houden.

Afbeelding: Upworthy

Hoe schattig deze jasjes en truitjes ook zijn, we mogen niet vergeten dat dit slechts een tijdelijke oplossing is voor dieperliggende problemen als de stroperij en de globale klimaatverandering.

Afbeelding: Upworthy

We kunnen de aangerichte schade niet helemaal ongedaan maken, maar het is belangrijk dat we de andere dieren die onze planeet bevolking blijven beschermen en dat we oplossingen moeten blijven bedenken om de natuurlijke habitat van onze dieren te beschermen. DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die een hart voor dieren heeft!

Bron: Upworthy

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.