Olifant waggelt en doet HEEL ERG raar. Als natuurbeschermers dichterbij komen, zien ze het ONMIDDELLIJK bovenop zijn kop

De handel in ivoor is internationaal al 30 jaar verboden, maar ondanks de publieke veroordeling van deze praktijken blijft ivoor erg duur en gegeerd. Hoewel er tegen de stropers actie wordt ondernomen, is het blijkbaar moeilijk om de stroperij met wortel en tak uit te roeien zolang er vraagt blijft naar ivoor.

In het Nationaal Park van Zimbabwe kan men vele wilde dieren in hun natuurlijke habitat waarnemen. Maar wat de parkwachters die dag ontdekken, hadden ze nog nooit gezien. Een voor hen vreemde olifant dwaalt door het park. De parkwachters houden hem een tijdje in de gaten. Daarbij valt hen iets merkwaardig op in zijn voorhoofd. Blijkbaar werd het dier opgejaagd door stropers, die het op zijn ivoren tanden gemunt hadden. Tijdens zijn vlucht moet hij in het park gelopen zijn.

 

De parkwachters brengen de dierenarts op de hoogte. Als ze de gewonde olifant benaderen, doet deze geen enkele poging om weg te lopen. Wellicht hoopt hij van zijn pijn bevrijd te worden. Met een verdovingspijl wordt de narcose ingeleid.

 

Als hij het bewustzijn verliest, gaan de artsen meteen aan het werk. Ze weten meteen wat hen te doen staat. Ze verwijderen de kogel en botsplinters uit zijn hoofd, desinfecteren de wonde en dienen het dier antibiotica toe. Daarbij werd duidelijk dat de olifant ontzettend veel geluk had gehad. Want moest de kogel zich enkele millimeters dieper geboord hebben, zou het dier zeker overleden zijn.

 

Gelukkig kon het dier door de aandachtige parkwachters en toegewijde dierenartsen op het nippertje gered worden. Aansluitend gaven de redders hem een naam: Pretty Boy! Toen Pretty Boy wakker werd had hij hoofdpijn en begon daarom met zijn hoofd tegen een boom te schuren.

 

Maar enige tijd later wandelde hij al vrolijk door het park.

De parkwachters geloven dat hij helemaal zal genezen. Nu mag hij de rest van zijn leven in de beschermde omgeving van het park doorbrengen. Hier wordt hij beschermd door de parkwachters en kunnen de stropers hem geen pijn meer doen.

Veel beterschap, Pretty Boy!

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.