De olifant graaft kreunend en schreeuwend een gat in het zand. De reden hiervoor zorgt voor tranen in je ogen.

In de omgeving van Chatra in India werden de inwoners met een memorabel tafereel geconfronteerd. Op een avond omstreeks 9 u. hoorden ze een vreselijk gejank vanop het platteland komen. Daar bevindt zich een waterput en tot hun grote ontzetting was er een olifantje ingevallen dat een beetje wilde drinken. Het probleem? Hij geraakte er niet meer uit.

olifant1

De dorpelingen komen met tientallen toegestroomd om te helpen.

olifant2

Maar het gejank komt vooral van de moeder die wanhopig probeert om haar kleintje uit de put te halen. Met haar poten graaft ze rond de waterput en met haar slurf probeert ze het olifantje eruit te tillen.

olifant3

Helaas zorgen de inspanningen van de moeder ervoor dat het kleintje nog meer onder de modder komt te zitten. De moeder blijft de hele nacht bij de waterput waken.

olifant4

De volgende ochtend, omstreeks 8 u., werd de situatie echt wanhopig en besluiten de dorpelingen om ter hulp te schieten. Maar om op een veilige manier te kunnen helpen, moesten ze de moeder zien af te leiden.

Jitendra Tiwari was aanwezig tijdens de reddingsoperatie en filmde het hele gebeuren: “Met behulp van een vrachtwagen probeerden we de moeder een beetje op afstand te houden.”

olifant5

“Het plan werkte. Het zand rond de put kon verwijderd worden, waardoor het olifantje terug van zijn vrijheid kon genieten.”

De olifantenmoeder tilde het kleintje bij haar slurf uit de moeder. De opluchting van de moeder spreekt boekdelen!

olifant6

Wat een ontroerend verhaal!

olifant7

DEEL dit bericht met elke dierenliefhebber die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.