Olifant gaat letterlijk dood van de honger, omdat de dierentuin in Venezuela geen geld meer heeft om voer voor haar te kopen

Een olifant gaat dood van de honger omdat de dierentuin waar ze leeft zich haar voeding niet meer kan veroorloven en geen donaties aanvaardt. Ruperta is een magere verschijning in de Caricuao Zoo in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Met 46 jaar heeft ze normaal nog uitzicht op twintig jaar leven, maar nu hangt haar leven aan een zijden draadje.

Hoofd van het Venezolaanse Instituut voor Nationale Parken, Marlene Sifontes, zegt: “Er is voedsel maar niet genoeg variëteit. Ze voeden haar alleen met auyama (een soort pompoen) en papaya, maar dat is niet wat ze eigenlijk nodig heeft.”

Het verhaal van Ruperta werd online gedeeld, waarna dozijnen barmhartige Samaritanen zich in de dierentuin aandienden om haar voedsel te brengen. Maar dat moest de dierentuin afwijzen omdat ze niet voor de veiligheid van het geschonken voedsel kunnen instaan. Ze vrezen dat mensen mogelijk onveilig of zelfs vergiftigd voedsel afleveren.

De dierentuin bracht een verklaring uit: “Werknemers mogen geen donaties aannemen omdat er heel wat mensen zijn met goede intenties, maar ook heel wat mensen met slechte bedoelingen.”

Maar de dierentuin weigerde om onbekende redenen ook geld aan te nemen.

Ruperta wordt behandeld voor de gevolgen van een val, waarvan de dierentuin zegt dat ze gewoon uitgleed, maar de Venezolaanse media beweert dat ze flauwviel als gevolg van ondervoeding.

Sifontes liet nog optekenen: “Hoewel de overheid het weigert te aanvaarden, is Ruperta geen alleenstaande geval in deze dierentuin. En deze dierentuin is niet de enige in het land.” Ze zegt dat er ondertussen al meer dan 50 exotische dieren van de honger omkwamen.

DEEL dit bericht om deze schrijnende problematiek onder de internationale aandacht te brengen!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.