Deze olifant in een dierentuin is stervende, omdat de autoriteiten geen goed voer voor haar kunnen betalen

Er kwam een video aan de oppervlakte van een 46-jarige olifant genaamd Ruperta ineen uitgemergelde toestand, met ribben die zichtbaar uit haar vel steken. De olifant leeft in de Curicuao Zoo in Caracas, Venezuela, die verklaren dat ze zich het niet meer kunnen veroorloven om haar de gepaste voeding te geven. Olifanten hebben een dieet nodig dat bestaat uit groenten, fruit, gras en bamboebladeren en kunnen normaal tot 150 kg per dag eten.

Momenteel krijgt Ruperta alleen pompoenen en papaya te eten, wat ruimschoots onvoldoende is om aan haar behoeften te voldoen. Dierenliefhebbers en activisten probeerden voedsel te doneren, maar dat werd afgewezen uit vrees voor mensen met slechte bedoelingen en ook omwille van hygiënische overwegingen. Maar dat is nog niet alles. Volgens tal van verslagen is er een algemeen gebrek aan voedsel in de dierentuin.

Er zouden ondertussen al meer dan 50 dieren van de honger gestorven zijn. De vrees bestaat dat sommige dieren gebruikt werden als voedsel. Nicolas Maduro ontkende de feiten en zei dat de olifant helemaal niet uitgehongerd is, en dat ondanks het feit dat de olifant nog maar de helft van een normale olifant weegt. Hij zegt dat het een samenzweringscomplot van de vijanden van de staat is.

Bekijk de onderstaande video en DEEL dit bericht om deze schrijnende situatie onder de internationale aandacht te brengen!

Bron: YouTube ; Afbeelding: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.