Hij had nooit een liefdevolle aanraking gekend. Kijk het moment waarop hij leert wat het is om geliefd te worden.

Heel wat honden die uit erbarmelijke situaties gered, weten diep vanbinnen wat het is om lief te hebben – ze zijn gewoon bang om hun gevoelens te uiten. Maar wat doet een hond die nooit liefde gekend heeft? Benji was zo een dier. Hij was zijn hele leven dakloos geweest, en toen Hope for Paws hem vond, had hij geen idee hoe hij op de aanraking van zijn redders moest reageren.

Deze video, die al 2,4 miljoen keer bekeken werd, toont hoe de redders achter het dier lopen om hem te vangen. Het is hartverscheurend om te zien hoe hij zich verzet, maar erger is nog de toestand waarin hij zich bevindt.

“Dit is een van de ergst gematteerde vachten die ik ooit gezien heb”, zegt de redder. De vacht van Benji was niet alleen gematteerd maar zat ook vol ongedierte. De hoeveelheid vlooien en andere insecten die tevoorschijn komt als ze hem scheren, is ronduit schokkend.

Nadat de hond geschoren en gewassen was, kwam het moeilijkste onderdeel: hem leren lief te hebben. Lisa Chiarelli, een van de vrijwilligers van de organisatie, nam Benji mee naar huis om hem te laten kennismaken met haar twee andere honden. Het duurde tien dagen vooraleer Benji een beetje begon open te bloeien.

Bekijk de onderstaande video om zijn hartverwarmende transformatie te zien en DEEL dit verhaal met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron en afbeelding: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.