Noodartsen onthullen de schokkende waarheid over de long van een 31-jarige. Maar ze had nog nooit een dag van haar leven gerookt

Destiny Frye stond in haar keuken. Het volgende dat ze weet, is dat ze op de spoed lag met “stekende pijnen” die haar bij elke bewegingen aanvielen. Ze kwam compleet uit de lucht vallen toen ze vernam dat ze een ingeklapte long had gehad. Toen de eerste ingreep – het inbrengen van een tube in haar borst – mislukte, moest een stuk van haar long weggenomen worden.

In een Facebookpost, die al meer dan 50.000 keer gedeeld werd, legt ze de al te vaak voorkomende oorzaak van haar lijden uit. Ze schreef: “De waarheid is dat ik niets deed … Ik had geen ongeval. Ik was niets uitputtend aan het doen.”

“Tijdens de operatie zag de dokter intense en uitgebreide rookschade. Ik leek wel een rokerslong te hebben. Ik had zwarte plekken op mijn long. Maar nooit in mijn leven heb ik een dag gerookt. De dokter zei me ook dat ik een verhoogd risico op longkanker heb.”

De schade aan haar longen werd veroorzaakt door passief roken. Ze legde verder uit dat ze als kind thuis aan passief roken werd blootgesteld. “Ik deel dit met jullie in de hoop dat jullie goed beseffen dat passief roken wel degelijk gevaarlijk is en vaak onderschat wordt. Mijn leven en gezondheid zijn veranderd omwille van iets waarin ik geen inspraak had.”

“Als je denkt dat de occasionele blootstelling aan rook oké is, heb je het fout. Als je denkt dat de schadelijke gevolgen van passief roken een overdrijving zijn, heb je het fout … Mensen, vooral opgroeiende kinderen, passief aan rook blootstellen is iets wat niet toegelaten zou mogen worden”, schreef Destiny nog.

Ze sloot haar post af met de hoop dat haar verhaal mensen zal overtuigen om te stoppen met roken. “Ik hoop dat mensen nu twee keer nadenken voor er nog eentje op te steken. Als ook maar een persoon de beslissing neemt om te stoppen met roken na dit gelezen te hebben, is alles wat ik heb doorgemaakt toch een beetje de moeite waard geweest.”

DEEL de belangrijke boodschap van Destiny met je vrienden!

Bron: www.liftable.com ; Afbeelding: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.