Non neemt dove studenten mee naar het toilet. Maar daar zit iemand hen op te wachten.

Je zou denken dat priesters en nonnen de meest betrouwbare personen ter wereld zouden zijn. Dat zijn ze zeker niet allemaal, want ze blijven ten slotte ook mensen. Het breekt altijd mijn hart om te horen dat religieuze figuren hun positie misbruiken om ongepaste handelingen te stellen met personen die hen vertrouwen. Een katholieke non, Kumiko Kosaka, 42, uit Japan werd ervan beschuldigd om in Argentinië priesters geholpen te hebben om kinderen te misbruiken.

De kinderen hadden allemaal gehoorafwijkingen en werden seksueel misbruikt in de toiletten, tuinen, kelders en slaapkamers van hun school, het Antonion Provolo Instituur voor kinderen in Lujan de Cuyo.

Volgens de verslagen zouden de priesters de kinderen verkracht hebben (anaal en vaginaal).

De walgelijke activiteiten kwamen aan het licht toen een voormalige student zich kon uitdrukken en Kosaka ervan beschuldigde dat ze een luier moest dragen nadat ze door een priester verkracht werd (De luier diende om de bloedingen te verbergen).

Kosaka houdt haar onschuld staande en verblijft momenteel in een vrouwengevangenis in Argentinië.

Van zodra het verhaal in de media kwam, dienden zich nog eens 24 studenten aan die verklaarden eveneens tegen de nonnen en priesters van de school te willen getuigen. Een van de slachtoffers zei tegen de politie dat ze telkens te horen kregen dat ze zouden gaan “spelen”, maar vervolgens door de priesters verkracht werden.

De priesters riskeren tot 50 jaar gevangenis voor hun “spelletjes.” De eerste beschuldigingen kwamen er al in 2009 – maar er werd niets mee gedaan, tot nu dus.

DEEL dit nieuwsbericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Relay Hero, Facebook en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.