Redders redden een ezel die in een overstroming aan het verdrinken was. Na zijn redding kan hij alleen maar grinniken!

Ik weet niet of je ooit al eens een overstroming hebt meegemaakt, maar wat je moet weten is dat niet alleen mensen groot gevaar lopen. Ook dieren lopen een groot risico om te verdrinken. Het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat sommige eigenaars hun dieren gewoon achterlaten. Vaak moeten ook zij halsoverkop vertrekken om zichzelf te redden dat er simpelweg geen tijd rest om hun dieren in veiligheid te brengen.

Dat is zelfs nog erger voor boerderijdieren. Omdat ze zo groot zijn is het moeilijk om hen in veiligheid te brengen. Vaak zijn ze op zichzelf aangewezen, en velen onder hen halen het niet.

Toen een groep dierenredders een ezel zagen verdrinken in een overstroomd gebied, schoten ze meteen in actie om een uitdagende reddingsactie op touw te zetten.

 

Omdat het water snel steeg, wisten ze dat de ezel met een verkeerde beweging meegesleurd zou kunnen worden. Ze wisten dat ze moesten helpen, dus deden ze een oproep op Facebook en probeerden mensen uit de buurt te verzamelen om te helpen.

Gelukkig arriveerde er hulp. De groep nam een reddingsboei en gooide het rond de nek van de ezel. Zo konden de redders de ezel zachtjes weer aan land trekken. Na wat wel uren leek, hadden de redders hun doel bereikt – de ezel was veilig.

Kijk maar eens hoe blij hij is na zijn redding!

Bekijk de redding hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.