Niets kon de 9-jarige helpen in de omgang met zijn ziekte. Toen zorgde deze zwarte labrador voor een wonder

Weinig mensen zouden James Isaac beschouwen als een typisch kind. Hoewel hij 9 jaar oud is, zal hij je niet bombarderen met nieuwsgierige vragen en houdt hij niet van fysiek contact. Hij houdt niet van spelletjes en heeft niet veel vrienden. Omwille van zijn autisme wil James zijn ouders nauwelijks in de ogen kijken en kan hij amper praten. Niet alleen heeft James autisme, maar geregeld lijdt hij ook aan beroertes.

therapie

Onlangs moest James voor lange tijd in het kinderziekenhuis in Wellington, Nieuw-Zeeland, verblijven om de oorzaak van zijn onverklaarbare beroertes te achterhalen. En om het allemaal nog moeilijker te maken, heeft James moeite om gewoon nog maar te communiceren. En moest het niet van een hulphond hebben afgehangen zou zijn leven niet alleen miserabel maar ronduit ondraaglijk geweest zijn …

Gedurende zijn verblijf in het ziekenhuis had hij een metgezel die nooit van zijn zijde week. De hond was er gewoon altijd: tijdens de onderzoeken, tijdens de scans en bleef zelfs overnachten in het ziekenhuis.

Mahe, een driejarige zwarte labrador, was de kracht die James nodig had tijdens de beproevingen in zijn leven.

Mahe is het enige levende wezen die James mag aanraken. Zelfs niemand van zijn eigen familie mag zo dicht komen als Mahe. En ook voor Mahe is James zijn beste vriend. Om James te kunnen helpen bij zijn autisme onderging Mahe een doorgedreven training van zes maanden. Nu is hij officieel erkend als hulphond.

Moeder Michelle zegt dat James voor ze Mahe adopteerden nauwelijks in het openbaar kon komen. Maar daar heeft James vandaag dankzij Mahe geen problemen meer mee. De vooruitgang die James maakte, is ronduit wonderbaarlijk. Als James nog maar eens naar het ziekenhuis moet, is hij niet meer doodsbang zoals vroeger. Met Mahe aan zijn zijde kan hij alle hindernissen in het leven aan!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.