Niemand wilde deze kat aanraken. Deze man deed dat toch en het was hartverscheurend

Als je geluk hebt, heb je een huisdier in je leven. Sommige mensen houden van katten, anderen houden van honden. Sommige mensen hebben zelfs een hond en een kat. Het verhaal hieronder gaat over een kat die niemand wilde. Dat kat werd vaak “Ugly” of “Lelijk” genoemd. Met die naam ging de kat dus door het leven. Ugly had geen thuis, slechts een oor en miste een oogje.

Hij zag er dus een beetje lelijk uit, en niemand was geïnteresseerd om dit arme wezentje te helpen. Wij mensen moeten onze aarde en zijn bewoners beter beschermen! Als je dit verhaal over Ugly hebt gelezen, zal je ongetwijfeld in tranen uitbarsten. Zijn leven hoefde niet zo te zijn.

Afbeelding: Hrtwarming

“Iedereen in mijn appartementsgebouw wist wie Ugly was. Ugly was de straatkant van de buurt.

Ugly hield van drie dingen in deze wereld: vechten, afval eten en liefde. De combinatie van deze drie dingen en het leven buitenshuis had zo zijn gevolgen voor Ugly.

Om te beginnen had Ugly slechts een oog en waar het andere moest zitten, was een gapend gat. Hij miste ook een oor, zijn linkse pootje was zwaar gebroken en was in een onnatuurlijke hoek beginnen groeien. Hierdoor leek het alsof hij altijd de hoek wilde omgaan. Zijn staart was al lang verdwenen en er zat enkel nog een zielig stompje.

Telkens iemand Ugly zag, volgde dezelfde reactie: “Wat een LELIJKE kat!”

De kinderen werden gewaarschuwd hem niet aan te raken, volwassenen gooiden stenen naar hem, verjoegen hem als hij een huis wilde binnenkomen of knalden de deur letterlijk tegen zijn pootjes aan.

Ugly toonde altijd dezelfde reactie. Als je hem met de tuinslag besproeide, bleef hij gewoon staan, drijfnat, tot je zou opgeven. Als je dingen naar hem gooide, bleef hij staan en leek hij gewoon om vergiffenis te smeken. Hij rende telkens naar spelende kinderen toe, met zijn hoofdje in aanslag naar hun handen, smekend om een beetje liefde. Als je hem ooit oppakte, begon hij meteen op alles te zabberen, op je shirt, je oorringen, alles wat hij kon vinden en aanraken.

Op een dag deelde Ugly zijn liefde met de Husky’s van de buren. Ze antwoordden niet lief, en Ugly werd zwaar toegetakeld. Ik kon zijn gehuil van in mijn appartement horen en ik probeerde ter hulp te snellen. Toen ik hem daar zag liggen was zijn droevige leven bijna ten einde.

Ugly lag in een natte plas met een flinke hap vlees uit zijn lijf. Toen ik hem opraapte om naar huis te brengen, hoorde ik hem zachtjes janken. Ik voelde hem vechten. Hij moet toen ontzettend geleden hebben.

Toen voelde ik een vertrouwde, zuigende sensatie aan mijn oor – Ugly die zoveel pijn leed, probeerde aan mijn oor te lekken. Ik draaide zijn hoofdje naar me toe en ik hoorde het overduidelijke geluid van een spinnende kat. Zelfs met de heftigste pijn was deze zogenaamd lelijke kat nog in staat om affectie en liefde te tonen.

Ugly stierf in mijn handen nog voor ik binnen was, maar ik ging neerzitten en hield hem nog lang vast. Ik dacht erover na hoe een misvormd wezentje mijn mening zo kon veranderen over ware liefde, puurheid en medeleven. Ugly leerde meer over medeleven en geven dan duizend boeken of talkshows, en daarvoor zal ik altijd dankbaar zijn. Hij was misvormd aan de buitenkant, maar ik was vanbinnen gehavend, en het was tijd voor me om verder te gaan en te leren hoe je echt moet liefhebben. Om me volledig te geven voor de mensen om wie ik geef.

De meeste mensen willen rijker, meer succesvol en mooier zijn, maar vanaf nu zal ik alleen nog proberen om Ugly te zijn.”

Geef liefde aan een dier en je zult rijkelijk beloond worden. Je hoeft niet op straat rond te dwalen op zoek naar een dier in nood. In onze asielen zitten er genoeg dieren die op zoek zijn naar iemand als jou.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Relay Hero en Hrtwarming

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.