Niemand dacht dat het het waard was om deze hond te redden

Soms moet een hond zijn eigen zaak bepleiten om gered te worden. Tot deze week kende Jason Flatt het verhaal van Cascade alleen maar van wat het personeel van Fulton County Animal Services hem verteld had.

“Ze zochten een reddingsorganisatie voor haar”, vertelde Flatt, oprichter van Friends to the Forlorn Pitbull Rescue. “Ze stuurden me foto’s en scans en ik had zoiets van … eigenlijk is er niets wat we voor haar kunnen doen.”

hond1

“Haar rug was gebroken”, legt Flatt uit. “Ze was vanachter compleet verlamd. Ze had geen controle over haar darmen. En ze kon niet alleen plassen.”

Cascade verbleef al drie maanden in het asiel. Het personeel was verliefd op haar geworden en bleef de datum van de euthanasie zo lang mogelijk uitstellen. Ze belden de ene organisatie na de andere in de hoop iemand te vinden die haar zou kunnen helpen.

“Ze was de lieveling van het asiel. Ze konden het niet over hun hart krijgen om de hond te laten inslapen. Helaas wilde niemand haar aanraken”, zei Flatt.

hond2

En de organisatie van Flatt – gespecialiseerd in moeilijke gevallen – had geen plaats voor de hond.

Sterker nog, Flatt was Cascade al een beetje vergeten, maar bezocht deze week het asiel voor een andere hond. Toen zag het personeel hun kans schoon om Cascade aan Flatt voor te stellen.

“Ze lieten haar uit de kennel en ze kwam meteen naar me toe gesleept”, herinnert hij zich. “Ze kuste mijn gezicht en wilde spelen. En ik had zoiets van ‘die hond heeft nog energie voor een heel leven.”

hond4

Cascade had duidelijk gemaakt dat ze wilde leven. En het was overweldigend overtuigend. Flatt dacht meteen aan een vrouw binnen zijn organisatie die haar in huis zou willen nemen: een vrouw genaamd Sunshine Coats.

Ze had enkele jaren geleden immers ook al een gehandicapte hond opgenomen.

Dus stuurde Flatt haar een video van Cascade.

Haar antwoord? “Ik wil haar nu!”

hond5

En Cascade, de hond die niemand wilde, nam het heft in handen.

Nu heeft ze een pleegmoeder die precies weet hoe ze voor haar moet zorgen. En ze heeft ook een beste vriend die haar ook leuk vindt.

hond6

Het avontuur van Cascade begint nog maar pas. Binnenkort zal ze een operatie ondergaan om haar terug een beetje meer mobiliteit te geven.

hond7

DEEL deze lieve hond met je vrienden op Facebook!


Bron: The Dodo en Friends to the Forlorn Pitbull Rescue

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.