Niemand dacht dat dit kleine verstoten katje zou overleven. 7 weken later…

Katjes die prematuur geboren worden hebben geen eenvoudige start, net zoals dat voor mensenbaby’s ook het geval is. De te vroeg geboren kittens zijn extra vatbaar voor infecties en erg fragiel. Ze moeten warm gehouden worden en hebben vaak problemen om voedsel te verteren.

Ze zijn vaak laag in gewicht, hebben een fragiele huid, hebben weinig tot geen vacht en kunnen hun hoofdje zelfs niet recht houden. Van zodra ze toch beginnen groeien, doen ze dat trager dan gewone katten.

Maar deze angstaanjagende feiten schrokken Debbie Timmis niet af. Ze beantwoordde een Facebookadvertentie over een katje dat te vroeg geboren werd en door haar moeder werd afgestoten.

De eigenaars hadden dringend hulp nodig. Toen het katje in het huis van Debbie arriveerde, woog het amper 60 gram en had bijna geen haar.

Debbie werd gewaarschuwd dat het katje wellicht niet zou overleven. Amper een uur later werd het nog erger. Het katje had moeilijkheden om te ademen, haar pootjes werden paars en haar tongetje sloeg wit uit.

Debbie slaagde erin om de borst van het katje te masseren en haar terug tot leven te wekken! De volgende 2 weken moest het katje om de twee uur gevoederd worden.

Naast het feit dat het katje te vroeg geboren werd, had het ook wormen en een ooginfectie. Van zodra deze problemen opgelost waren, begon het katje eindelijk te groeien.

Debbie doopte haar Freya. Freya houdt ervan om de wereld te verkennen, zich te wassen en te spinnen! Freya was de god van de liefde, de vruchtbaarheid, het goud en de schoonheid. De perfecte naam dus voor deze mooie kat!

DEEL deze geweldige transformatie met je vrienden!


Bron: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.