Nicht laat haar oom arresteren voor het genadeloos mishandelen van hun hond

Mensen nemen hondenmishandeling terecht heel ernstig. Helaas gaan veel van deze zaken onopgemerkt voorbij omdat ze achter gesloten deuren gebeuren, ver weg van getuigen. Maar wanneer het in het openbaar gebeurt, aarzelen gelukkig maar weinig mensen om meteen aangifte te doen.

En dat is precies wat er gebeurde met Javier Naranjo. Toen zijn buren en leden van zijn eigen familie zagen hoe hij zijn hond mishandelde en zelfs probeerde te doden, werd de politie erbij gehaald. Zijn eigen negentienjarige nichtje Margarita Gutierrez belde de politie om het leven van de hond te redden.

De mishandeling begon toen Javier ontdekte dat zijn hond de kippen had aangevallen en er enkele had gedood. Overmand door woede sloeg hij haar, bond een touw rond haar nek en stak de hond in een zak die hij vervolgens in een rivier gooide. Zijn nichtje ging achter de hond aan en toen de hond gevonden werd, kon ze haar succesvol reanimeren.

De dierenbeul werd aangeklaagd voor dierenmishandeling, maar werd weer vrijgelaten omdat het zijn eerste vergrijp was. Dat lijkt ons niet meteen de gepaste bestraffing voor zo’n wrede daad. Het goede nieuws is dat de hond ondertussen een nieuwe en liefdevolle thuis heeft gevonden.

DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: Life With Dogs

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.