Nadat een man op de rails van de metro viel, waagde een 29-jarige zijn leven tijdens een superspannende redding. Net voordat de trein…

In films over superhelden hebben we genoeg reddingsoperaties gezien, maar de 29-jarige Jonathan Kulig toonde echte moed en kracht toen hij een man redde die op de sporen van een metrostation in Manhattan was gevallen. Kulig slaagde erin om de man op het perron in veiligheid te brengen, amper een minuut voordat de metro zou komen aangereden.

Volgens CBS News was Kulig, een elektronica-ingenieur, op zaterdag 1 april onderweg naar zijn werk toen hij plotseling commotie hoorde. Hij rende naar de gevaarlijke situatie toe en wist dat hij kon helpen.

“Toen ik keek en zag dat de trein er nog niet aankwam, wist ik wat me te doen stond”, verklaarde Kulig aan Fox News. De video van een omstaander toont hoe Kulig de gedesoriënteerde man in veiligheid brengt voordat de trein kwam aangerold.

Als bij wonder was Kulig op het juiste moment op de juiste plaats. Kulig had blijkbaar net een veiligheidscursus over treinsporen afgewerkt, waardoor hij het zelfvertrouwen had om zich op de gevaarlijke treinsporen te begeven.

De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor de behandeling van enkele lichte verwondingen. Op dit moment is het niet geweten hoe de man op de treinsporen terechtkwam, maar zeker is dat dit verhaal zonder de tussenkomst van Kulig op een tragedie was uitgedraaid.

Bekijk de spectaculaire redding hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: www.liftable.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.