Monsters mishandelden en verwaarloosden deze bijzondere rashond en lieten haar uiteindelijk alleen achter om te sterven

De Ibiza Hound is een van de uniekste honden ter wereld. De honden stammen af van honden die in 3.400 voor Christus in het Oude Egypte leefden. Aangenomen wordt dat ze in 700 tot 900 voor Christus werden meegenomen naar Ibiza en andere Spaanse eilanden. Ze werden aanvankelijk gefokt om op katten, ratten en ander ongedierte te jagen.

Afbeelding: www.relayhero.com

Ze zijn erg speelse, aardige en rustige honden. Er wordt zelfs gezegd dat ze blozen wanneer ze opgewonden raken. Ze leren ontzettend snel en kunnen gemakkelijk getraind worden. Maar blijkbaar zijn er sommige mensen die geen respect hebben voor de geweldige geschiedenis van deze dieren.

Het verhaal van Queen, een Ibiza Hound, begint in 2013. Ze behoorde toe aan enkele jagers. Toen ze te ziek werd om te jagen, werd ze gewoon achtergelaten om te sterven.

Afbeelding: www.relayhero.com

Toen ze Queen vonden, kon ze niet meer opstaan. Ze werd allerijl naar de dierenkliniek overgebracht waar ze behandeld werd.

Afbeelding: www.relayhero.com

Queen had een ernstige neurologische aandoening die helse pijnen veroorzaakte. Maar ondanks haar toestand hield Queen er de moed in. De dierenartsen belden “Let’s Adopt” om haar op te nemen.

Afbeelding: www.relayhero.com

Twee andere dierenklinieken hadden voorgesteld om haar te laten inslapen, maar deze groep wilde haar niet zomaar opgeven. Ondanks hun inspanningen overleed Queen helaas op 10 februari 2013.

DEEL dit bericht met je vrienden!

    Bron: Relay Hero en YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.