Moedige vader en zoon zwemmen in het water van een gevaarlijke overstroming, om zo een van uitputting verdrinkend paard te redden

Overstromingen zijn extreem gevaarlijk omdat de kracht van het water zelfs de beste zwemmer kan meesleuren. Bovendien bevat het water vaak dodelijke brokstukken en afval. Toen een Australische vrouw echter zag dat er in de buurt van haar huis een paard in de problemen zat, wist ze dat ze het arme dier moest redden, zelfs al betekende dat dat ze door het gevaarlijke water moest zwemmen.

“Mijn vrouw zei dat ze erachteraan ging, dus wist ik dat ik er ook in moest. Ik greep een surfplank, zwom ernaartoe en greep haar bij de manen en bracht haar terug naar het huis”, zei haar echtgenoot Leigh Shepherd.

Leigh trok het paard water naar de voorkant van het huis, maar ze panikeerde en zwom terug naar de plaats waar hij haar gevonden had. Met de hulp van zijn zoon Rob gebruikten ze een touw om het paard in veiligheid te brengen. Daarop tilden ze het paard, dat Tilly bleek te heten, op het terras van hun huis.

Tilly overleefde de nacht en de volgende ochtend arriveerden de hulpverleners om het paard te verzorgen. “Ondanks het feit dat ze erg uitgeput was en een beetje stijf, was ze in opmerkelijke goede staat”, zei dierenarts Greg Baldwin.

Wat zou jij in dergelijke situatie doen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.