Moedige 6-jarige liep 6 uur lang om haar opa te kunnen helpen, terwijl het 35 graden vroor en in het bos de wolven op de loer lagen

Bij min 35 door een donker Siberisch bos vol wolven wandelen, is zelfs voor de beste overlevingsexperts geen eenvoudige opdracht. Daarom is het zo verbazingwekkend dat een meisje van vier hier in haar eentje in slaagde.

De vierjarige Saglana Salchak verbleef bij haar grootouders toen haar 60-jarige oma een hartaanval kreeg en overleed. Ze werd gedwongen om bij de dichtstbijzijnde buur hulp te zoeken omdat haar opa blind was.

De grootouders woonden echter in een afgelegen gebied van Siberië en de dichtste buur woonde 8 km verderop. Ondanks het min 35 graden weer, de diepe sneeuw en het bos dat vol wolven zat, ondernam deze dappere meid de lange wandeling en kwam als bij wonder zes uur later bij de buren aan. “Het was erg koud en ik was zo hongerig. Maar ik was niet bang, Ik wandelde, en wandelde gewoon. En eindelijk kwam ik aan”, zei het meisje.

De buur contacteerde onmiddellijk de hulpdiensten die een reddingsteam ter plaatse stuurde om de opa te helpen. Saglana zelf werd overgebracht naar het ziekenhuis om behandeld te worden voor hypothermie. “Dit meisje handelde als een professional. Ze nam lucifers om een vuurtje te maken. De moeilijkheid was zeker ook de diepe sneeuw”, zei Semen Rubtsov, de leider van het reddingsteam.

“Een ander gevaar waren de wilde dieren. De beren houden hun winterslaap, maar nu zit dit bos vol wolven. Ze teisteren het vee en de herders hebben er heel wat onder te lijden. In het donker had ze gemakkelijk op een roedel wolven kunnen stoten. Dit meisje heeft geluk gehad dat ze hen niet ontmoette.”

DEEL deze dappere meid met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Siberian Times / Yury Darbaa

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.