Moeders verkopen hun geaborteerde baby’s aan dit bedrijf. Waarin ze “verwerkt” worden is ietwat twijfelachtig

De droom van de eeuwige jeugd is zo oud als de mensheid zelf. Het streven van de mens om een heel leven lang jong te blijven, is van alle tijden en landen. De cosmeticasector speelt handig in op dit verlangen en verkoopt pilletjes en zalfjes die te goed lijken om waar te zijn.

Commerciële organisaties worden alsmaar vindingrijker in hun toepassingen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van urine als gelaatscrème. Een Zwitserse onderneming gaat echter nog een stapje verder: Schoonheidsfoutjes zonder chirurgische ingreep verwijderen. Maar wat erachter schuilgaat is ronduit gruwelijk: het bedrijf verwerkt de huid van dode foetussen.

Het bedrijf heet Neocutis en is gevestigd in Lausanne. Van daaruit verkopen ze huidcrème die cellen van geaborteerde baby’s bevat. Onderzoekers ontdekten dat de cellen van baby’s helpen om wonden te genezen zonder dat er littekens achterblijven.

Soothing 24hr moisture...
Deze procedure is zeer omstreden. Hoewel het bedrijf claimt dat met hun product rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen, vrezen tegenstanders dat dit de deur openzet voor orgaanhandel. De morele vraag is of geaborteerde baby’s wel voor dit doel mogen aangewend worden.

Neocutis bedaart de gemoederen door te zeggen dat het enkel cellen van baby’s gebruikt die bewust geaborteerd werden. Het bedrijf beweert dat het geen misbruik wil maken van tragedies.

Holiday Money
In Europa werd de zalf inmiddels verboden, maar in de VS maakt het bedrijf grote furore: Dagelijks worden er meer dan 20.000 crèmes verkocht aan €100 per stuk.

Zou jij dergelijke crème gebruiken? Is het niet verwerpelijk om cellen van foetussen te gebruiken in de cosmeticasector? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Neocutis en Aktion Leben

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.