Moederolifant werd 30 jaar lang gedwongen om te werken en loopt dan 130 kilometer haar vrijheid tegemoet

Olifanten zijn prachtige wezens die vele jaren leven en verschillende ervaringen kunnen hebben in het leven. Zij die deze dieren bewonderen, zouden graag zien dat ze van hun vrijheid kunnen genieten en met hun kudde kunnen optrekken. Maar dat is helaas niet altijd het geval. Voor vele gemeenschappen zijn olifanten een bron van inkomsten om hun families te eten te geven. Ze worden dan bijvoorbeeld ingezet in de toeristische sector. Hoewel er sommigen binnen deze gemeenschappen misbruik maken en elk toeristisch bedrijf een slechte naam geven, is niet iedereen zo. Velen onder hen houden van hun olifanten, ook al laten ze hen werken.

olifant1

De Mahouts Elephant Foundation werkt met dergelijke gemeenschappen in het noorden van Thailand om olifanten die daar gehouden worden te helpen. Deze geweldige organisatie kon Thong Kam uit haar leven in het toerisme redden.

olifant2

Thong Kam is een 30-jarige olifant met een 4-jarige dochter Bai Fern. Thong Kam was lid van een toeristisch bedrijf en was haar hele leven eigendom van dezelfde familie. Die familie wilde haar altijd naar het woud terugbrengen, maar ze hadden niet de financiële middelen om haar te laten gaan.

Daar komt de Mahouts Elephant Foundation kijken. Ze werken met families als deze samen en proberen de olifanten terug hun vrijheid te schenken.

olifant3

Thong Kam en Bai Fern werden gered in 2015, maar het duurde een jaar om de bal aan het rollen te krijgen. Toen begonnen ze aan hun 30 km lange tocht naar huis, waar ze acht dagen over deden.

Op Wereld Olifanten Dag waren de twee olifanten eindelijk terug thuis, maar dat was nog niet het beste. Thong Kam was zwanger!

olifant4

“Mooie Sunti” – wat “vrede” betekent in het Thai – werd geboren op 28 november van vorig jaar en leeft sindsdien met haar familie diep in het woud”, zei Sarah Blane van de organisatie. “Deze familie maakt het uitstekend in het woud. Ze lopen vrij rond en eten van verschillende bomen en planten, wat vitaal is voor het welzijn van een olifant. Ze wandelen elke dag kilometers lang.”

olifant5

De organisatie is uiteraard niet klaar met haar werk. Ze blijven gemeenschappen aanmoedigen om olifanten naar hun natuurlijke omgeving te laten terugkeren.

olifant6

DEEL dit goede nieuws met je vrienden en familie!


Bron: LittleThings en The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.