Moederhond met wie teveel gefokt werd, wordt gered nadat ze moederziel alleen in een metrostation werd achtergelaten.

Het is ongetwijfeld zo dat het leven soms hectisch wordt. We razen en haasten ons door de dag en kijken nauwelijks rondom ons. En misschien is dat wel normaal. Maar soms kan even opkijken een leven redden. Letterlijk dan … Dat was precies wat er gebeurde in een druk metrostation in Brooklyn. Pendelaars en toeristen wandelden straal voorbij een eenzame en doodsbange hond die aan een balustrade was vastgemaakt.

metro1

Metro’s zijn rare plaatsen, want met zoveel mensen kan er altijd wel iets gebeuren. En terwijl iedereen deze hond negeerde, was er toch een persoon die deze arme hond opmerkte en ervoor zorgde dat ze gered werd.

metro2

Die persoon was Sarah Borok die van het werk onderweg was naar huis. Maar zelfs na een vermoeiende en lange dag wist ze dat ze iets moest doen. Ze belde de politie en wachtte bij de hond tot ze ter plaatse waren.

metro3

De hond werd overgebracht naar Mr. Bones & Co, een reddingsorganisatie in Brooklyn, waar ze de naam Betsy kreeg en uiteraard ook een nieuwe kans in het leven.

metro4

Voor zover ze konden opmaken, was de hond ongeveer twee jaar oud, maar had ze al verschillende nesten puppy’s gebaard. Aan haar verkrampte gewrichten en nagels te zien, had ze wellicht in een veel te kleine kooi moeten leven. Het was duidelijk dat ze geen eenvoudig leven achter de rug had.

metro5

De redders vermoedden dat ze werd gebruikt om te fokken. Puur geldgewin dus … Ze verwezen naar Betsy als de “wegwerpmama”. Omdat ze niet meer diende om te fokken, werd ze gewoon weggegooid …

metro6

Nadat ze werd nagekeken door de organisatie bracht Betsy de nacht door bij Borok die haar eerder gered had.

metro7

In het asiel werd ook opgemerkt dat Betsy inderdaad angstig was, maar desondanks toch goed opschoot met de andere honden. Daaruit kan afgeleid worden dat ze gelukkig geen gedragsproblemen heeft overgehouden in handen van haar beulen.

Betsey is nog steeds op zoek naar een liefdevolle, eeuwige thuis. Borok kan haar helaas niet houden.

Borok vraagt daarom om dit bericht massaal te DELEN!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.