Moeder redt op het laatste nippertje een stervend weesje. Slechts 8 weken later ziet de jongen er compleet anders uit

Ongeveer 2 jaar geleden, op 30 januari 2017 begon een schokkende foto op het internet te circuleren. Het was een foto van een vrouw genaamd Anja Ringgren Loven, die een beetje water gaf aan een naakte jongen die duidelijk ondervoed was. Anja had deze jongen eenzaam en alleen aangetroffen in de straten van Nigeria, en ze wist dat ze hem gewoon niet kon laten lijden. Anja legde hem in een deken en bracht hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Daar begon Anja de puzzelstukjes van zijn verhaal samen te leggen. Op amper tweejarige leeftijd werd deze jongen verlaten door zijn familie omdat ze dachten dat hij behekst was. De voorbije maanden was Hope, zoals ze de jongen noemden, op zichzelf aangewezen om voedsel en water te vinden. Het lijkt er echter op dat het geval van Hope geen geïsoleerd geval is. Jaarlijks worden duizenden kinderen in Nigeria gewoon verstoten omdat ze beschuldigd worden van hekserij.

Voor Hope was er echter hoop in de vorm van de vrouw genaamd Anja. De laatste drie jaar heeft Anja zich tot doel gesteld om het leven van de armen en de noodlijdenden te verbeteren. Anja en haar echtgenoot richtten African Children’s Aid Education and Development Foundation op, een organisatie iets buiten Uyo in Nigeria. Ze voorzien onderwijs, voedsel, onderdak en medische zorg aan kinderen in nood.

Anja postte het verhaal van Hope op het internet in de hoop donaties te ontvangen. Nadat deze foto viraal ging, begonnen de schenkingen binnen te stromen. Kijk maar eens hoe anders Hope er al uitziet. Het is nauwelijks te geloven dat het leven van deze jongen enkele maanden eerder nog aan een zijden draadje hing.

Dankzij Anja is Hope ondertussen opgegroeid tot een vrolijk en pienter kind. Helaas zijn er nog heel wat andere kinderen zoals Hope die ook dringend hulp nodig hebben. We moeten er ons bewust van zijn dat we allemaal kunnen helpen.

Wat vind jij van het verhaal van Hope en Anja? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.