Mishandelde puppy die jarenlang in een hok vastgeketend zat, leert eindelijk hoe liefde voelt.

Dierenmishandeling kan niet getolereerd worden. Angela Stell, oprichtster en directrice van NMDOG, werkt hard om ervoor te zorgen dat geen enkele dier nog een onmenselijke behandeling zou moeten ondergaan.

NMDOG is een organisatie die geketende honden redt. Ze zijn constant op zoek naar noodlijdende honden. Op een dag vond Stell op een domein in Miguel County in New Mexico 5 vastgeketende honden, waar het illegaal is om honden aan de ketting te leggen als de eigenaar niet aanwezig is. Ze nam contact op met de plaatselijke jeugdbescherming om deze honden hun vrijheid terug te geven. De honden werden uiteindelijk door de politie in bewaring genomen.

Stell hield de honden uit extreem wrede omstandigheden ontsnappen. Aan de zwarte plekken in hun nek was het duidelijk dat ze al lang vastgeketend waren. Een hond, die ze Violet doopten, was amper twee jaar oud en het leek erop dat ze haar hele leven aan de ketting had gelegen. Stell vertelde dat “de eigenaar voor andere misdrijven in de gevangenis zat en dus niet voor zijn honden kon zorgen.”

De redders van NMDOG brachten de honden naar de dierenarts, waar ze momenteel medisch opgevolgd worden. De honden hadden intensieve verzorging nodig. De huid van Violet was zwaar verbrand van de zon, en maden hadden zich in haar vlees gevreten.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.