Mishandelde leeuw kan niet meer zien nadat hij door fokkers gevangen werd gehouden. Dan herstellen redders zijn zicht.

De mensen van Big Cat Rescue in Tampa, Florida, hebben een nobel doel: ze zorgen voor leeuwen, tijgers en andere grote katten die een trauma hebben opgelopen, mishandeld werden of niet meer in het wild kunnen uitgezet worden.

Joseph is een 17-jarige leeuw en woont al verschillende jaren bij Big Cat Rescue. Hij werd door de organisatie gered van een fokker die met leeuwen en katten fokte, en hen alleen maar uit commerciële overwegingen gevangen hield. Joseph werd gebruikt om foto’s te maken en er werd helemaal niet goed voor hem gezorgd.

17 jaar kan beschouwd worden als “bejaard” voor een leeuw. Joseph begon tekenen van ouderdom te vertonen. Een van de lenzen in zijn ogen was geluxeerd en zwaar beginnen ontsteken. Hij kon niet meer zien en leed voortdurend pijn. De mensen van Big Cat Rescue vreesden voor zijn gezondheid.

Gelukkig besloot een team van dierenartsen alles te doen wat in hun macht lag om Joseph te helpen. Hoewel de operatie op zich niet heel gecompliceerd was, vormde zijn hoge leeftijd wel een verhoogd risico.

De kat moest eerst verdoofd worden met een verdovingspijl, waarna Joseph in een krat gelegd kon worden. Er waren zes mensen nodig om het roofdier naar de operatiekamer te verhuizen.

Gelukkig verliep de operatie goed en traden er geen complicaties op. Het zicht van Joseph werd hersteld en hij lijdt niet langer pijn. Na de operatie kreeg Joseph zijn lievelingsgerechtje en blijkbaar zijn ook leeuwen dol op ijsjes.

DEEL dit met je vrienden en familie!

Bron: YouTube ; Afbeelding: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.