Mishandelde hond zit 4 jaar lang aan de ketting in de vrieskou. Dan duikt een engel op

Misbruik van honden is een ware epidemie in deze wereld. Jaarlijks worden er bijna een miljoen honden mishandeld of gedood naar aanleiding van een of andere vorm van huiselijk geweld. Dierenwelzijnsgroepen zoals Animal Advocates is een van de vele organisaties die vechten tegen dierenmishandeling en het stigma dat mishandelde honden niet gered zouden kunnen worden.

Dit is het verhaal van Diesel.

sneeuw1

Diesel, een hond uit Yukon, leefde vier jaar lang buiten vastgeketend, zelfs wanneer de temperaturen ruim onder het nulpunt zakten. Animal Advocates vond Diesel in ronduit huiveringwekkende omstandigheden – hij werd in het gezicht geschopt door een paard waardoor zijn tanden gebroken waren en zijn tong gespleten. Op de foto zie je het aangekoekte bloed op zijn vacht.

Zo moest Diesel afwisselend van pootjes afwisselen om de koude toch een beetje te kunnen verdragen. De eigenaar wilde Diesel gewoon doodschieten omdat hij het beu was om voor hem te zorgen.

Gelukkig werd Diesel aan de dierenbeschermers overgedragen.

sneeuw2

Enkele dagen later werd Diesel meteen overgevlogen naar de dierenarts voor de medische verzorging die hij zo nodig had. De dierenartsen moesten zelfs een tumor verwijderen.

Nadat hij enkele dagen in een pleeggezin had doorgebracht, zagen de vrijwilligers dat Diesel best een aardige hond was. Ze noemden hem zelfs hun “teddybeer”. Ondanks het feit dat hij aanvankelijk echter schuchter was bij mensen en andere honden, begon hij langzaam maar zeker toch open te bloeien.

sneeuw3

Bekijk de onderstaande video om het hele verhaal van Diesel te ontdekken en vergeet dit bericht niet te DELEN met elke hondenliefhebber die je kent!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.