Mishandelde 4 maanden oude pup ontmoet een zachtaardige vriend op het moment dat hij die het meest nodig heeft

Toen Sammie, een 4 maanden oude boxer puppy, in New York City arriveerde, was hij het slachtoffer van vreselijke mishandeling en vocht hij voor zijn leven. Ondertussen werd Simon, een andere geredde hond, net behandeld voor schurft. Simon en Sammie werden beiden gered uit asielen in South Carolina.

hond1

Sammie was er erg slecht aan toe. Er was met verf op hem gespoten, hij was in het hoofd geschoten en werd achter een auto aan gesleurd.

“We zijn zo geschokt door dit verhaal dat het moeilijk is om hier woorden voor te vinden”, zegt Rescue Dogs Rock NYC. Maar ze wisten wel dat ze snel moesten handelen om het leven van de 4 maanden oude puppy te redden.

hond2

Sammie had een vreselijke hoofdwonde en twee gebroken poten, en ze liep een groot risico op een infectie omdat haar gebroken pootjes gedurende dagen onbehandeld waren gebleven. Hij zat ook helemaal onder de verf, wat het allemaal nog vreselijker maakte.

Sammie werd aanvankelijk behandeld door een partnerorganisatie in South Carolina en had alle zorg en liefde nodig die hij kon krijgen.

En een collega geredde hond Simon was daar om hem dat te geven.

hond3

Simon werd ook gered uit een asiel in South Carolina en werd voor schurft behandeld. Simon mocht vrij rondwandelen en stapte meteen op Sammie toe, legde zijn pootje op zijn tafel en begon zachtjes zijn pootje te strelen.

Sammie, die uitgeput en getraumatiseerd was, was erg blij met deze troost. “Sammie liet zich door Simon aanraken en was erg dankbaar voor de liefde en de steun die Simon voor hem toonde”, zei de organisatie. “Simon zou ook naar de kennel van Sammie gaan om hem te troosten en een beetje te spelen.”

hond4

Sammie herstelt momenteel in New York. Door de verwondingen aan zijn rug zal zijn een pootje een beetje korter zijn dan de andere maar Sammie is op de goede weg.

hond5

En Simon wijkt ondertussen geen ogenblik van zijn zijde. Simon was immers zelf het slachtoffer van mishandeling, dus hij weet heel goed wat Sammie doormaakt.

Simon herstelde ondertussen van zijn schurft en vond een eeuwige thuis in New Jersey.

hond6

Rescue Dogs Rock NYC hoopt dat dit verhaal meer bewustwording kan verspreiden rond dierenmishandeling en mensen kan inspireren om hier een einde aan te maken.

Je kunt ook een verschil maken door dit verhaal te DELEN met je vrienden!


Bron: YouCaring / Rescue Dogs Rock NYC

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.