Middenin de stad eten de dieren in de dierentuin elkaar op. Er is niemand meer om hen te helpen.

De burgeroorlog in Jemen eist een zware tol. Heelder steden en regio’s worden verwoest en duizenden mensen lijden. Overlevenden slaan op de vlucht, elektriciteit, water en voedsel zijn schaars. Waar mensen elke dag om hun leven vechten, zijn er helaas ook geen middelen om de dieren in de dierentuin te verzorgen.

zoo1

De dierentuin in de stad Taiz ligt er al maanden desolaat bij. Sinds het conflict in de regio uitbrak, is er geen geld meer om voor de dieren te zorgen. Het is zelfs zo erg dat de dieren elkaar uit pure hongersnood verslinden. De afgelopen maanden zijn al 11 leeuwen en 6 luipaarden gestorven.

zoo2

Sinds de burgeroorlog zijn er geen dierenwelzijnsorganisaties meer, dus klommen de vrijwilligers van “SOS Zoo and Bear Rescue” op eigen houtje het domein binnen. Voormalige werknemers en andere bezorgde burgers begonnen beelden van de schrijnende toestanden te delen in de hoop de wereld hier opmerkzaam op te kunnen maken.

zoo3

“Het is hartverscheurend dat deze dieren het slachtoffer worden van een conflict dat tussen mensen wordt uitgevochten” vertelt Chantal Jonkergouw, de oprichtster van SOS Zoo and Bear Rescue. De organisatie werkt nu hard om de dieren toch te redden.

zoo4

Sinds februari 2016 zijn ze erin geslaagd om de resterende 265 hyena’s, slangen, krokodillen, apen, uilen en andere vogels dankzij donaties in leven te houden.

Hoedje af voor deze organisatie!

DEEL dit belangrijke bericht uit Jemen met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.